KKTC'de hükümet kurma çalışmaları

LEFKOŞA (İHA) - KKTC'de devam eden hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde temaslarda bulunan BDH Lideri Mustafa Akıncı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ı ziyaret etti.

Görüşme sonrası Mustafa Akıncı ve Serdar Denktaş basın mensuplarına ortak bir açıklama yaptılar. Açıklamada konuşan Akıncı, "Bu arayış tabii ki yeni bir hükümet arayışıdır. En başta bir aya yakın bir süreç içinde şu veya bu nedenle partiler arası diyaloğun başlatılmasında biraz geç kaldık. Bugünkü ziyaretimiz bu çerçevede yapılan bir ziyarettir. Pazartesi günü Ulusal Birlik Partisi'ni ziyaret edeceğiz. Dolayısı ile temaslarımız tamamlanmış olacak. temaslarımızı değerlendirmeye tabii tutacağız ve bir sonuca götüreceğiz. Hedef çoğunluğa dayalı bir hükümet oluşturulmasıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Serdar Denktaş ise Akıncı ve arkadaşlarına teşekkür ederek, "Son derece olumu bir görüşme gerçekleştirdik. Hükümette çoğunluk kalmamıştır. Yeni hükümet oluşturma çalışmalarını temaslarımızın yoğunluğu sebebiyle tam anlamı ile yapamadık. Bugün sayın Akıncı ile bu anlamda genel bir değerlendirme yaptık. Amacımız mevcut konjonktürün gereğini yerine getirebilecek bir hükümet kurmaktır" şeklinde konuştu.