KKTC'de hükümet yakınlaşması

LEFKOŞA (İHA) - KKTC'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) lideri Mehmet Ali Talat, Demokrat parti (DP) lideri Serdar Denktaş'tan beklediği cevabı bugün aldı.

Parti yetkilileriyle birlikte CTP liderini ziyaret eden Serdar Denktaş, koalisyon teklifinin ardından kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını belirtti. Denktaş, koalisyon hükümeti konusunda CTP'ye olan cevabı, bugün verdiklerini kaydetti.

Ankara davetinin kendileri için bir fırsat olduğunu söyleyen Serdar Denktaş, Türkiye'deki hazırlıklar konusunda bugün Ankara'da bilgilendirilmiş olacaklarını ve bunların ışığında tekrar değerlendirmeler yapacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

"Dün seçimden çıktık, yarın yine seçime girelim" görüşünün sağlıklı olmadığını vurgulayan Serdar Denktaş, ziyaret sonrası CTP lideri Talat ile birlikte düzenlediği basın konferansında, "Erken seçim halka fayda getirmez. Bu, en son çözümdür" dedi.

Serdar Denktaş'tan sonra basın mensuplarına konuşan Talat ise Serdar Denktaş'ın görüşlerini açıkladığını ve bunlara ilave edeceği bir şeyin olmadığını kaydetti.