KKTC'de sancak devir teslimi yapıldı

Lefkoşa (AA)- KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz, KKTC'yi yıpratmaya yönelik bazı girişimlerin, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığınca büyük bir dikkat ve hassasiyetle izlendiğini bildirdi.

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına (GKK) bağlı 1. Piyade Alay Komutanlığı ile 4. Piyade Alay Komutanlığının sancak ve görev devir teslim törenleri yapıldı.

Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, tümen ve tugay komutanları, bazı bakanlar ve siyasi parti liderleriyle diğer davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz, törende yaptığı konuşmada, son zamanlarda iç ve dış çevreler ve bazı kurumlarca Türk Silahlı Kuvvetleri ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na dil uzatıldığını belirterek, "KKTC'yi yıpratmaya yönelik bazı girişimler, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığınca büyük bir dikkat ve hassasiyetle izlenmektedir" dedi.

"Birleşik Kıbrıs yaratma hayali peşinde koşanların, artık Kıbrıs'ta eskiye dönüşün olamayacağını anlamaları gerektiğini" söyleyen Tümgeneral Eröz, "Bu konulardaki sessizliğimiz asla yanlış algılanmamalıdır. Genelde KKTC'yi özeldeyse cumhuriyetimizin Silahlı Kuvvetlerini yıpratmaya yönelik bu tür girişimler, her nereden ve kimden
gelirse gelsin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının vatanımızı koruma azim ve kararlılığı karşısında sonuçsuz kalacaktır" diye konuştu.

Eröz, Türk Mukavemet Teşkilatının (TMT) devamı olan GKK'nın, kurulduğu günde bu yana TSK ile birlikte KKTC'nin varlığının ve bekasının en güçlü teminatı olduğunu ifade ederek, GKK'nın cumhuriyete yönelebilecek her türlü saldırıyı bertaraf edecek imkan ve kabiliyete sahip olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam