Kktc'li Bakan Ersin Tatar Mtso'yu Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO)...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti.

Beraberinde Demir-Yol İş Sendikası Malatya Şubesi ile Türk İş Sendikası Malatya Temsilcisi Nurettin Öndeş ve sendika yöneticileriyle birlikte MTSO'yu ziyaret eden KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’a KKTC bayrağı hediye ederken, Erkoç da kendisine tepside kuru kayısı hediye etti.

Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Erkoç, "Geçmişte olduğu gibi bugün de Kıbrıs’ın gönlümüzde ciddi anlamda yeri olduğunu herkes biliyor. Kıbrıs, Türkiye için stratejik bir ülkedir. KKTC, Türkiye için önemli bir devlettir. Kıbrıs’ta da Türkiye’deki gelişmeye paralel olarak reformlar yapılıp kamu açığı azaltılarak, büyümede ciddi hedef yakaladılar. 2012’de yüzde 5’lik büyümeyi hedeflediniz. İnanıyoruz ki, önümüzdeki süreç içerisinde önemli turizm potansiyeline sahip Kıbrıs için daha çok ekonomik girdi sağlanmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bakan Ersin Tatar da, "Kıbrıs Malatya Şube temsilcileri ve başkanları Bayram Özer ve Battal Şahin ile birlikte buradayız. 2001 krizinden sonra özellikle son 3,5 yılda alınan tedbirler ve yasal düzenlemelerle çağdaş ekonomik kurallara bağlı olarak ilerliyoruz. Kıbrıs’ta özel üniversitelerde bu bölgeden 2 bin civarında öğrenci bulunuyor" şeklinde konuştu.

Ercan Havaalanı işletmesini Türkiye’den bir şirketin aldığını söyleyen Tatar, "Umarız Malatya’dan da Kıbrıs’a direkt uçak seferleri olur" diyerek iş adamlarını Kıbrıs'a yatırıma davet etti. Tatar ayrıca, "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresinde 2071 yılını hedef gösterdi. Türkler'in Malazgirt'e, Anadolu'ya çıkışının bininci yıldönümü. Bizler de aynı duyguları paylaşıyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz