KKTC'nin gündemi erken seçim

LEFKOŞA (İHA) - KKTC'de Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi partilerin başkanları, yarın bir araya gelerek erken seçim tarihinin belirlenmesi için çalışma yapacak.

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş'ın, hükümetin sandalye sayısını 23'ten 26'ya yükseltme çabalarının sonuçsuz kalması üzerine yaptığı "Erken seçim yolunu açacağız" açıklaması, gözleri siyasi partilere çevirdi.

Cumhuriyet Meclisi'nde yarın yapılacak görüşmede, siyasi partiler erken seçimin Eylül sonunda veya Kasım'ın ilk haftasında yapılması konusunda uzlaşmaya çalışacak. Üzerinde en çok konuşulan tarihin ise 6 Kasım olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Koalisyonun büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Başbakan Mehmet Ali Talat da erken seçime 'Evet' dediklerini açıklamıştı.

Yarınki toplantıda meclisteki diğer partilerin de onayı alınırsa, KKTC'li seçmenlerin 6 Kasım'da sandık başına gitmesi büyük bir olasılık olarak görülüyor.