Kktc'nin Kuruluşunun 29. Yılı

DSP Genel Başkanı Türker, "Kıbrıs Türkleri için verilen mücadeleye bayrak olan Bülent Ecevit'in partisi DSP,...

DSP Genel Başkanı Türker, "Kıbrıs Türkleri için verilen mücadeleye bayrak olan Bülent Ecevit'in partisi DSP, daima KKTC'nin haklı davasının yanında olacak" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, KKTC'nin kuruluşunun 29. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. KKTC'nin kurulduğu günün DSP için çok özel bir anlam ifade ettiğini söyleyen Türker, KKTC'nin kuruluşunun 29. yılını ve kalbi KKTC için atan tüm yurttaşların bayramını kutladığını ifade etti. Türker, Kıbrıs Türkleri için verilen mücadeleye bayrak olan Bülent Ecevit'in partisi DSP'nin, daima KKTC'nin haklı davasının yanında olacağını belirtti. Türker, "Geçmişte olduğu gibi bugün de KKTC'nin varlığından rahatsız olanlar, KKTC'yi kabullenmekte güçlük çekenler, karşılarında bizi bulacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Türker, mesajında şunları kaydetti:

"KKTC merhum Rauf Denktaş'ın, Bülent Ecevit'in olduğu kadar bizim de mücadele bayrağını taşıdığımız çok önemli bir ulusal değerdir. KKTC halkının özgürlüğü için 1974'ten bu yana hepimizin birlik ve beraberlik içinde davranarak gösterdiği dayanışma dünyaya örnek olmuştur. Bundan sonra da bu birlik ve dayanışma ruhu içinde Denktaş'ı, Ecevit'i yüreğimizde taşıyarak tüm dünyaya aynı gücü göstermeye devam edeceğiz."

Kıbrıs davası için yaşamını ortaya koyan şehitlere, Kıbrıs Türk Barış Harekatı mensuplarına rahmet dilediğini belirten Türker, tüm KKTC halkının bayramını kutladığını, sevgi ve saygılarını gönderdiğini ifade etti. Türker, "Kimse unutmasın ki KKTC ulusal onurumuz, Kıbrıs davası milli davamızdır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz