Klasik Citroen tutkunları Türkiye turunu Kapadokya’da sürdürüyor

Aralarında iş adamı, eczacı, akademisyen gibi çok sayıda klasik Citroen otomobil tutkunlarının bulunduğu grubun Türkiye...

Aralarında iş adamı, eczacı, akademisyen gibi çok sayıda klasik Citroen otomobil tutkunlarının bulunduğu grubun Türkiye turu, Kapadokya’da devam ediyor.

Raid en Turguie Norev 2012 turuna çıkan, merkezi Fransa’nın Normandiya kentinde bulunan klasik Citroen sevenler klübü üyesi Fransızlar, 225 klasik otomobil ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’ya geldi.

Alain Rissel önderliğinde kurulan klüp, her yıl bir dünya ülkesine raid denilen yarı gezi yarı ralli türünde organizasyon düzenliyor. Bu yılki organizasyon, Aisa Turizmin girişimleri ile Türkiye’ye alındı. Fransa’dan yola çıkan klasik Citroen’ler, Yunanistan üzerinden 2 Mayıs 2012 tarihinde Edirne’nin İpsala sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptı. Araçlar, sırasıyla İstanbul, Şile, Eskişehir ve Konya’dan sonra Kapadokya’ya geldi. Nevşehir merkez ilçeye bağlı turistik beldeler Uçhisar, Göreme, Avanos ilçesine bağlı Zelve, Paşabağlar ile Ürgüp’te tur atan otomobiller, yöre halkının da büyük ilgisini çekti.

Reklam
Reklam

Organizasyonu üstlenen Aisa Turizm sahibi Süha Durmuş, bir yıllık bir çalışma sonrasında organizasyonu Türkiye’ye alabildiklerini söyledi. 2 Mayıs’ta başlayan Türkiye turunun yaklaşık 15 gün süreceğini kaydeden Durmuş, klasik Citroenlerle yapılan turun yabancı basın mensupları tarafından da takip edildiğini belirtti. Durmuş, organizasyonun Türkiye’nin Fransa’da tanıtımı ve yanlış algıların yok edilmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Klubün direktörü Alain Rissel ise klasik araba tutkusunun bir yaşam biçimi olduğunu söyledi. Üyelerinin her birinin normal yaşamlarında yeni model arabalar kullandığını belirten Rissel, “Herkesin farklı işleri ve yaşama biçimleri var. Ancak ortak yanları klasik araba tutkularıdır. Dönemlerinde belirli özelliklere sahip, artık trafikte kullanılmayan, klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak ve tekrar çalışır hale getirmek için uğraşan insanlarla dünya ülkelerini geziyoruz. Gittiğimiz yerlerde sadece asfalt yollarda değil köylerde, patikalarda da geziyoruz. İnsanlarla oturup çay içiyoruz. Farklı kültürleri tanıma olanağı da buluyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Rissel, ülkesinde yaşanan cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Hollande’in kazanması konusunda ise “Cevabı zor bir soru. Politik değişim pozitif olabilir. Avrupa ve Fransa’nın içinde bulunduğu ekonomik durum belli. Yeni hükümetin buna çözüm bulması gerek.” dedi.

Türkiye turu kapsamında Kapadokya’dan bugün ayrılacak olan grup Karaman, Alanya, Afyon, Denizli-Pamukkale, Kuşadası, Ayvalık ve Çanakkale’yi de gezdikten sonra Türkiye'den ayrılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz