“Klasik Metodlarla Yayıncılığa Devam Edenlerin Işi Zor”

Değişen teknolojik şartlara ayak uyduran pek çok yayınevi kitaplarını dijital ortama da taşımaya başladı. Bu...

Değişen teknolojik şartlara ayak uyduran pek çok yayınevi kitaplarını dijital ortama da taşımaya başladı. Bu değişimin öncülerinden Kaynak Holding’in Kurumsal İletişim Koordinatörü Şeref Zekai Kolak, artık klasik metotlarla yayınlarına devam eden yayıncıların işlerinin zor olduğunu söyledi.

Bu yıl 31. düzenlenen Kitap Fuarı, Beylikdüzü TÜYAP’ta kapılarını açtı. Stantlarda basılı olduğu kadar dijital ortamdaki yayınlar da dikkat çekiyor. Fuara katılan firma temsilcileri Cihan’a yaptıkları değerlendirmelerde gelişen teknolojinin yayıncılığı da değiştirdiğine dikkat çekti. Klasik yayıncılık anlayışı ile yola devam edenlerin işinin çok zor olduğunu ifade eden Kaynak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Şeref Zekai Kolak, “Bir yayınevi çok iyi empati yapıp müşterilerinin, okurlarının veya öğrencilerin o andaki ihtiyaçlarını çok iyi tespit edip ona uygun çözümler getirebilirse ortaya çok güzel sonuçlar çıkıyor. Teknolojiyi çok iyi okursa öğrencinin ihtiyaçlarını çok iyi belirlerse gerçekten yayıncılık yaşamaya hem de büyüyerek yaşamaya devam edecek. Teknoloji; esen bir rüzgâr. Bu rüzgârı kullanmak lazım.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kaynak Holding bünyesindeki her yayının teknolojik gelişimleri takip eden bir grubunun olduğunu dile getiren Kolak, “Kaynak Holding olarak gerçekten eğitimcilikte her alanda, gerek kültür yayın grubunda, gerek sınavlara hazırlıkta, gerek okul yayın grubunda şuanda en güzel yayınları sunmaya gayret ediyoruz. Bu alanda yetkin bir kadromuz ve ekibimiz var.” diye konuştu. Hem yayıncılık alanında hem de gazete basım dünyasında herkesin en çok merak ettiği konunun yayıncılığın nereye gittiği olduğunu aktaran iletişim koordinatörü, kitaba yeniden hayat geldiğini, kitap ve teknolojinin buluştuğuna dikkat çekti.

Kitap fuarının yenilikleri takip etmede önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen Kolak, fuarda kitap satışı yapmaktan ziyade etkinlik düzenleyerek insanların ilgilini ve bilgisini artıracak faaliyetler yapılması önerisinde bulundu. Korsan kitap satışına da değinen iletişim koordinatörü, sektörün en büyük sıkıntısının korsan yayıncılık olduğunu, karekod uygulaması ile bu sıkıntının ciddi oranda azaltıldığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Değer Yayınları Ürün Müdürü İsmail İzinli de teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek öğretmenlerin işini kolaylaştırdıklarını aktardı. Kitapları dijital ortama taşıyarak flash disk içine yerleştirdiklerini dile getiren İzinli, bunun öğretmenler için büyük kolaylık olduğunu dersi daha verimli anlatması için iyi bir araç olduğunu ifade etti. Dijital kitaplarda görsel malzemeleri çokça kullandıklarını aktaran ürün müdürü, görselliğin işin içine ne kadar katılırsa öğrenmenin o kadar çok hızlı olacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz