Klasik müzikseverler için

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) konseri 12 Nisan Cuma günü saat 20.00'de Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

Solist Elina Vahala'nın yer alacağı İDSO konserinde, S. Moniuszko'nun Halka Operası Uvertürü, M. Bruch'ın 1. Keman Konçertosu ve L. v. Beethoven 'nın 7 No'lu Senfonisi seslendirilecek.

Schleswig-Holstein Müzik Festivali'ndeki konserde "Halka Operası" eserini büyük bir başarıyla yöneten genç şef Lukasz Borowicz, bu eseri İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konserinde bir kez daha seslendirecek. Birçok ülkede konser veren Şef Borowicz, Trento (1999), Atina (2000), Porto (2002) ve Bamberg'deki (2004) orkestra şefliği yarışmasında da ödül sahibi oldu. Borowicz, 2010 yılından beri, CPO markası altında, İngiliz-Polonyalı besteci Andrzej Panufnik'in senfonik eserlerinin kaydını yapmakta olan Berlin Konzerthaus Orkestrası'yla birlikte çalışmaktadır. Proje 2013 yılında tamamlanacaktır.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konseri, S. Moniuszko'nun Halka Operası Uvertürü eseriyle başlayacak. Bestecinin en önemli operalarından biri olarak kabul edilen "Halka" iki perdeden oluşmaktadır. Eserin müziği yoğun bir şekilde lirik tarzdadır ve Polonya'ya özgü nitelikler içerir. Hikaye, Polonyalı soylular ile dağlıların hayatını yansıtırken, "Halka" isimli dağlı genç kızın, soylu Janusz'a karşı duyduğu trajik aşkı anlatır.

İDSO konser programı Solist Elina Vahala'nın (Keman) seslendireceği M. Bruch'ın 1. Keman Konçertosu ile devam edecek. Orkestra şefi Osmo Vanska tarafından Lahti Senfoni Orkestrası'nın "Genç Master Solisti olarak seçilen Elina Vahala, dünya çapında eleştirmenler tarafından en fazla övgü toplayan bir sanatçılardan biridir. Eğitimci kişiliğiyle de ön plana çıkan Vahala, ayrıca Karlsruhe'de Müzik Akademisi'nde keman profesörüdür. Konserde Vahala'nın seslendireceği Bruch'ın bu ilk keman konçertosu bestecisi tarafından yedi yılda tamamlanabilmiştir. " Benim tüm dünyayı aşan konçertom" diye övdüğü bu eser 19. yüzyıl keman edebiyatının önemli konçertoları arasında yerini almıştır.

Konser programı L. v. Beethoven'ın 7 nolu eseriyle sona erecek. Beethoven, Kont Moritz von Friess'e ithaf ettiği bu eser, bestecinin en sevdiği senfoni olarak bilinmektedir.

Yer: Fulya Sanat Merkezi
Tarih: 12 Nisan 2013 Cuma
Saat:20.00

Bilet Satış Yerleri:
Ana Gişe: T aksim Meydanı AKM Önü Tel: 0212 232 23 53
Konser Öncesi: Fulya Sanat Merkezi Gişesi
Online Gişe: mybilet.com
www.idso.gov.tr