Klasik otomobil tutkunları bir araya geliyor

TRABZON (İHA) - Trabzon'daki klasik otomobil tutkunlarını bir araya getirecek 3. Klasik Otomobil Festivali 1 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Klasik Otomobil Festivali kapsamında, çoğunluğu Amerikan modellerinden oluşan yaklaşık 30 otomobilin bir araya geleceğini belirten festival organizatörlerinden Alaattin Abanoz, amaçlarının klasik otomobil tutkunlarının birlikte hoş vakit geçirmesini sağlamak olduğunu söyledi. 1 Temmuz Pazar günü saat 15.00'da buluşularak yaklaşık 6 saat süren şehir turu atılacağını kaydeden Abanoz, "Festivalde 1951 ile 1973 yılları arasında üretilen yaklaşık 30 otomobil bir araya gelecek. Bu otomobillerin, bugün yollarda görülmesi neredeyse imkansız hale geldi.

Reklam
Reklam

Festivalle, hem bu klasik otomobillerle orta yaş üzerindeki insanlara bir nostalji yaşatmayı hem de genç nesle eski otomobillerin güzelliğini göstermeyi hedefliyoruz. Genç, yaşlı herkesi Pazar günü festivale bekliyoruz" dedi. Klasik otomobil tutkunları olarak ‘efsaneotomobil.com' adlı bir internet sitesi kurduklarını belirten Abanoz şu anda mevcut olmasa bile Trabzon'daki klasik otomobillerin fotoğraflarının kendilerine ulaştırılması halinde, bu fotoğrafları ücretsiz olarak sitelerinde yayınlamak istediklerini sözlerine ekledi.