Klasikten Çigana

Robert Latakos ve Orkestrası REV Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbulluları klasik müzikten çigan müziğine keyifli bir yolculuğa çıkaracak!

Macar çingelerinin halk müziği olan Çigan müziğine caz, ve klasik müzik unsurları da katarak yorumlayan Robert Latakos ve Orkestrası REV Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbulluları klasik müzikten çigan müziğine keyifli bir yolculuğa çıkaracak! Macaristan’ın 2011 Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nı üstlenmesi sebebiyle Macaristan Büyükelçiliği ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu tarafından gerçekleşecek etkinlik 26 Ocak’ta, saat 20.00’de!

Elit klasikten bayağı köy müziğine…
Aslında bir klasik müzik sanatçısı olan Robert Lakatos Macar Halk Müziği ile ilgilenmeye başladığında “Seçkin sahne müzisyenleri nasıl olur da bayağı olarak nitelendirilen köy müziğini derlemeyi kabul eder” diye eleştirildi. Lakatos bu eleştirilere, “Müziği öğrenmek için bizzat köylere gidip müziği doğduğu topraklarda yaşamanın ne büyük anlamlar taşıdığı hakkında zavallıların en ufak bir fikri bile yok” diye cevap veriyor.

Reklam
Reklam

Vavv! Ne kadar güzel çalıyorlar!
Robert Lakatos grubu REV ile beraber halk müziği ve klasik müzik arasındaki birleşme noktalarını ve örtüşmeleri araştırıyor, ancak dinleyicilerinin bunun üzerinde yoğunlaşmaya çalışmasını ve duyguları kaçırmasını istemiyor. Onların tek amacı dinleyenlerin kalplerinden yükselen şu sesi duyabilmek “Vavv! Ne kadar güzel çalıyorlar! ”

20 ve 50 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!