KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç:-"20 Yıllık Üniversitelerin Seviyesine,4 Yılda Ulaştık"

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, "20 yıllık üniversitelerin seviyesine, 4 yılda ulaştık" dedi.

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, "20 yıllık üniversitelerin seviyesine, 4 yılda ulaştık" dedi.

Aykaç, üniversitenin toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında, üniversitenin hızla gelişerek büyüdüğünü belirtti.

Her geçen yıl daha fazla tercih edilen üniversiteler arasında yer aldıklarını ifade eden Aykaç, şunları kaydetti:

"Göreve başladığım gün, üniversitemizde 3 bin 700 öğrenci vardı. Şuan ise 13 bin öğrencimiz var. 2011-2012 akademik yılında 1800 mezun verdik. Yaptığımız çalışmalar sonrasında bu yıl 5 bin 800 yeni öğrenci almayı hedefliyoruz. Yine göreve yeni başladığımda 68 öğretim elemanı varken, şuan öğretim elemanı sayımızı 460'a çıkarttık. 35 olan personel sayımızı ise 315'e yükselttik. 20 yıllık üniversitelerin seviyesine 4 yılda ulaştık. Gelişimimizin devam etmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitemizin yeni kurulan kampüsünün alt yapısını oluşturmak bizleri etkiliyor. Kampüsümüzle bu kadar yoğun bir şekilde ilgilenmeseydik şu anki gelişim daha fazla olacaktı."

Reklam
Reklam

Lüleburgaz'a bir fakülte açılması için çalışmaları olduğunu anlatan Aykaç, "Fakülteyi açmamız için uygun bir binamız yok. Kampüsteki çalışmalarımız nedeniyle gerekli binayı yapacak gücümüz de yok. Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz'da bulunan sivil toplum örgütleriyle yaptığımız görüşmelerde gerekli desteği vereceklerini belirttiler. Bizler de Lüleburgaz'a hak ettiği fakülteyi kazandırmak için çalışmalara başladık" diye konuştu.

Muhabir: Salim Tiran / Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz