KMÜ’de eğitim fakültesi kuruldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ)’ne bağlı eğitim fakültesi kurulması kararı, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Eğitim...

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ)’ne bağlı eğitim fakültesi kurulması kararı, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Eğitim fakültesinin kurulmasıyla birlikte KMÜ'ye bağlı fakülte sayısı 5'e yükseldi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Genç bir üniversite olarak en uygun fiziki mekânlar, yeniliğe ve gelişmeye açık zihinler, sevgiye ve hoşgörüye adanmış gönüller inşa etmek için hummalı bir çalışma içindeyiz." dedi.
Prof. Dr. Gökmen, şöyle devam etti: "Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin hedefinde, ehliyet ve liyakat sahibi, yaptığı işi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olan, kendini ifade edebilen, kendisiyle ve çevresiyle barışık, etrafına pozitif enerji yayan, alanında başarılı, insan olmanın ve insanca yaşamanın onurunu ve gururunu öğrencisinden idari ve akademik personeline kadar hep birlikte yaşamayı önemseyen ve öne çıkaran bireylerin bulunduğu bir üniversite olmak vardır.”
Eğitim fakültesinde geleceğin Türkiye’sini inşa edecek nesilleri yetiştirecek öğretmenlerin eğitim-öğretim görmesinin en büyük arzuları olduğunu belirten Gökmen, “Bu fakültede görev alacak akademisyenlerin, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarındaki öğretmenler ve öğrencilerimiz için de önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Eğitim Fakültemizin kurulmasında emeği geçen başta Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor, üniversite ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz