KMÜ'de "Yunus Emre'de Olmak Ya Da Olmamak" Konferansı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Dil ve Tarih Topluluğu ile Sosyoloji Topluluğu tarafından, "Yunus Emre'de Olmak Ya da Olmamak" konulu konferans

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Dil ve Tarih Topluluğu ile Sosyoloji Topluluğu tarafından, "Yunus Emre'de Olmak Ya da Olmamak" konulu konferans düzenlendi.

Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aliye Çınar, KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Salonu'nda yaptığı konuşmada, Yunus Emre'yi anlamak için öncelikle onun sade yaşamının iyi kavranması gerektiğini söyledi.

Yunus Emre'nin öğretisindeki anahtar kavramın, aşk olduğunu belirten Çınar, bu öğretide insanın egosundan sıyrılmasındaki yegane şifrenin aşkta çözüldüğünü dile getirdi.

Reklam
Reklam

Yunus Emre'nin anlayışında aşkla birlikte aklın da önemli bir yer teşkil ettiğini ve bu görüşüyle diğer sufilerden ayrıldığını aktaran Çınar, "Yunus Emre'ye göre insan aklı şehirdeki sultana benzer. Gönül ise kentin hazinesidir. Gönül hazinesi boşsa o şehrin de bir manası olmaz" dedi.

Konferans sonunda, KMÜ Dil ve Tarih Topluluğu Başkanı Abdülkadir Taştan ve Sosyoloji Topluluğu Başkanı Yunus Başboğan, Çınar'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz