Knidos Antik Kenti'nde kazılar başladı

MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki Knidos Atik Kenti'nde kazı çalışmalarının bu yılki bölümü başladı.

Prof. Dr. Ramazan Özgan tarafından 1988 yılından beri aralıksız olarak sürdürülen kazılar, bu yıl da ödeneksizlik sebebiyle güç şartlarda devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kazı Başkan Yardımcısı Ertekin Doksanaltı, bu yıl 30 kişilik bir ekiple ve büyük bir moralle kazılara hazırlandıklarını; ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu kadar önemli bir kazıya sadece 8 bin YTL ödenek ayırması karşısında çaresiz kaldıklarını söyledi. 2 bin YTL'lik ödeneğin de personel sigorta masrafı için verildiğini

Reklam
Reklam

kaydeden Doksanaltı, sponsor arayışlarına sadece İttifak Holding'in cevap verdiğini, onların da 200 YTL katkıda bulunduklarını söyledi.

Bu yıl, yukarı şehre çıkan yolları açtıklarını ve artık araştırmanın yanı sıra restorasyon amaçlı çalıştıklarını da dile getiren Doksanaltı, Muğla'nın önemli gelir kaynağı olan Muğla ve Yatağan mermerlerinin antik çağda da ticaretinin yapıldığını tespit ettiklerini belirtti. Knidos mermerlerinin ağırlıkla bu bölgeden geldiğini saptadıklarını vurgulayan Doksanaltı, önümüzdeki yıllarda yapacakları kazılara, Muğla ve Yatağan mermercilerini sponsor olmaya çağırdı.