Ko-mek -işkur İşsizliğe Karşı Omuz Omuza

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi Kursu (KO-MEK), 2012-2013 yeni eğitim döneminde...

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi Kursu (KO-MEK), 2012-2013 yeni eğitim döneminde de İŞKUR işbirliği ile faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. İŞKUR ve KO-MEK’in işsizlere yönelik açtığı kurslar, vatandaşlara mesleki anlamda yarar sağlıyor.

Kocaeli’nde bu yılda eğitimlerine devam eden İŞKUR- KO-MEK kurslarında, Bilgisayar İşletmenliği, Ön Muhasebe, Bilgisayar Bakım Onarım, Bilgisayar Destekli Çizim (AUTOCAD), 0-3 Yaş Aile Eğitimi ve 3-6 Yaş Aile Eğitimi, branşlarında eğitimlere başlandı. Ayrıca önümüzdeki günlerde, Ev ve Kurum Temizliği, Düz Dikiş Makineci branşlarında eğitim verilecek.

Reklam
Reklam

İŞKUR- KOMEK kursiyerlerine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından katıldıkları kurs süresince ücretsiz ulaşım sağlamaları için Kent Kart veriliyor. Eğitim alan kursiyerler maddi açıdan sıkıntı çekmeden ulaşımlarını sağlayabiliyor.

Kursiyerlere ayrıca İŞKUR tarafından katıldığı kurs günleri için günlük 20 TL cep harçlığı ödeniyor. Herhangi bir sağlık sigortasından yararlanmayan kursiyerlere İŞKUR tarafından sağlık sigortası yapılıyor.

KO-MEK kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar, İŞKUR’a kaydını yaptırarak sırası geldiğinde eğitimlerden yararlanabiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: