Koalisyon Afganistan'da yine sivilleri öldürdü

KABİL (İHA) - Afganistan'da ABD liderliğindeki koalisyon kuvveti 2 Afgan koruma görevlisiyle 3 sivili öldürdü.

Kunduz eyaleti polis şefi yardımcısı Abdurrahman Aktaş, koalisyon askerlerinin bu sabah helikopterle Kunduz'un İmamsahib bölgesine geldiklerini ve belediye başkanının evine baskın düzenlediklerini bildirdi. Aktaş, askerlerin, belediye başkanının 2 korumasıyla 2 hizmetçisi ve aşçısını öldürdüğünü, akrabalarından iki kişiyi de alıp bilinmeyen bir yere götürdüğünü açıkladı.

Koalisyon kuvveti ise öldürülenlerin "Militan" olduklarını iddia etti. Koalisyon açıklamasında, "Askerlerimiz binanın boşaltılmasını istedi. Fakat askerlerimize hafif silahlarla ateş açıldı. Askerlerimizin de ateşe karşılık vermesiyle 4 militan öldü, 3 şüpheli militan da gözaltına alındı" denildi.
Koalisyon, daha önce de binanın avlusunda bir militanın öldürüldüğünü, birinin gözaltına alındığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Aktaş, koalisyon kuvvetinin açıklamalarını yalanladı. Saldırının tek taraflı olarak yapıldığını, Afgan güvenlik kuvvetlerine haber verilmediğini belirten Afgan polis yetkilisi, Belediye Başkanı Sufi Manan'ın da saldırı sırasında ailesiyle birlikte evde olduğunu fakat saldırıdan zarar görmediğini bildirdi. Aktaş, Manan'ın ne eskiden ne de şimdi Taliban'la en ufak bir irtibatının olmadığını dile getirdi.