"KOBİ İşbirliği Ve Kümeleme Projesi"

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez, "ihracatımızın artırılması, ihracatımızda katma değerli ürünlerin oranının artması, var olan pazarlardaki payını artıran

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez, "ihracatımızın artırılması, ihracatımızda katma değerli ürünlerin oranının artması, var olan pazarlardaki payını artıran ve yeni pazarlara açılma becerisini gösteren bir yapı için tüm ülkelerle hem işbirliği yapan, hem de rekabet eden firmalarımızın gelişimine büyük önem veriyoruz" dedi.

Sönmez, Ekonomi Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığıyla devam eden Avrupa Birliği (AB) destekli "KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi" kapsamında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliği (GAİB) bünyesinde bulunan Gaziantep Kümelenme Merkezi'nin, "Gaziantep Ayakkabı İmalat Sanayi Strateji Belirleme Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, Ekonomi Bakanlığı olarak ihracatın artırılmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

"Kümelenme" kavramının Türkiye ekonomisi ve ihracatı için çok önemli olduğunu belirten Sönmez, kümelenme anlayışıyla hazırlanan uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesine destek verdiklerini belirtti.

Böyle bir çalıştayda ve Gaziantep'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sönmez, şunları kaydetti:

"Ekonomi Bakanlığı olarak, ihracatımızın artırılması, ihracatımızda katma değerli ürünlerin oranının artması, var olan pazarlardaki payını artıran ve yeni pazarlara açılma becerisini gösteren bir yapı için tüm ülkelerle hem işbirliği yapan, hem de rekabet eden firmalarımızın gelişimine büyük önem veriyoruz."

Çalıştayın önemine değinen Sönmez, bunun Gaziantep'in ihracatta 500 milyar dolar hedefine katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz da Gaziantep'in nisan ayındaki 479,5 milyon dolar ihracatıyla geçen ay olduğu gibi bu ayda da Türkiye'nin en çok ihracat yapan 6'ıncı ili konumunda olduğunu ifade etti.

GAİB Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştaya, KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Emrah Sazak, Gaziantep Vali Vekili Cemalettin Özdemir ve Gaziantep'te ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren işletme sahipleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: