KOBİDER: Güçlü bir demokrasi için yeni anayasa şart

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Türk demokrasisinin daha da güçlenmesi...

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Türk demokrasisinin daha da güçlenmesi için yamalı bohçaya dönen 1982 Anayasası'nın bir an önce değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Yeni anayasa ile ilgili yazılı bir açıklama yapan KOBİDER Başkanı Özgenç, daha özgürlükçü sivil bir anayasanın toplumun ortak beklentisi olduğuna dikkat çekerek, "Bu Meclis’in yeni anayasayı yapmaması için hiçbir neden ve mücbir sebep yok. Türkiye'ye dar gelen, adeta yamalı bohçaya dönen 82 Anayasası'nın üzerinden 29 yıl geçtikten sonra TBMM'de istikrarlı bir siyasi tablonun meydana gelmesi ülke açısından sevindirici. 24. dönem meclis üyeleri bu tarihi fırsatı kaçırmamalı." dedi.
Siyasi partilerin, seçim meydanlarında yeni anayasa ile ilgili verdikleri sözleri unutmaması gerektiğine dikkat çeken Özgenç, "Yeni anayasa konusunda herkes dağarcığında ne varsa ortaya koymalı. Uzlaşmaz tutum ve davranışlardan kaçınmalı. Demokratik olgunluk içerisinde bütün liderlerin ve partilerin ortak tutumuyla, 24. dönem milletvekilleri anayasa konusunda hemfikir olarak yeni anayasa yapmalı." diye ifade etti.
Önemsiz tartışmalarla vakit kaybedilmemesi gerektiğini aktaran Özgenç, bütün siyasi partilerin uzlaşısı ile yapılacak yeni, özgürlükçü ve yüksek demokrasi standartlarını içeren bir anayasanın Türkiye'ye çağ atlatabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz