Kobiler, AB müzakere sürecine hazırlanıyor

ANKARA (İHA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOSYÖV ile KOSGEB tarafından düzenlenen AB Bütünleşme Sürecinde KOBİ'ler konulu III. KOBİ Zirvesi, 16 Eylül 2005 Cuma günü, saat 10.00'da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak.

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, KOBİ'lerin uluslararası pazarlarda her türlü zorluğun üstesinden gelebilecekleri bir seviyeye taşınması amacıyla üçüncüsü düzenlenecek ve iki gün sürecek zirvede, 3 Ekim'de başlayacak olan AB müzakereleri öncesinde, KOBİ'leri bekleyen süreç, ulaşmaları gereken standartlar, işletmeleri bekleyen zorluklar ve çözümlerinin tartışılması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Zirvenin açılış konuşmaları, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak, KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan, TOSYÖV Başkanı Hilmi Develi ve TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş tarafından yapılacak.

KOBİ'lerin finansman, yaratıcılık ve Ar-Ge, bilgi teknolojilerinden yararlanma gibi konulardaki eksikliklerini giderebilecekleri bir ortam yaratmanın hedeflendiği geniş katılımlı zirve, 16 Eylül 2005 tarihinde başlayacak, ilk günü öğleden sonra saat 14.00'te iki ayrı oturumda toplam 6 konferans düzenlenecek. III. KOBİ Zirvesi'nin 17 Eylül 2005 Cumartesi günü saat 09.30'da başlayacak ikinci gününde ise, 4 ayrı oturumda toplam 12 sunum gerçekleştirilecek.

Zirvenin sonuçları, 18 Eylül 2005 Pazar günü, 10.00-12.00 saatleri arasında İstanbul Hilton Otel'de düzenlenecek kahvaltılı basın toplantısında kamuoyuna duyurulacak.