"KOBİ'ler rahatlatılmalı"

İSTANBUL (İHA) - İMES Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, 58. Hükümet'in KOBİ'leri rahatlatıcı tedbirleri acilen alması gerektiğini söyledi. İMES Yönetim Kurulu, Okmeydanı Cevahir Otel'de üyelerine iftar verdi. İftara, İMES Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, İMES İkinci Başkanı Kemal Akar, Kastamonu Genç Çalışma Grubu Başkanı Ömer Karataş ile yaklaşık 400 sanayici ve işadamı katıldı.

İftarın açılmasının ardından üyelere yönelik teşekkür konuşması yapan İMES Başkanı Süheyl Erboz, daha sonra İHA muhabirinin sorularını cevaplandırdı. 3 Kasım'da yapılan seçimlerin ardından tek partinin hükümeti kurmasının Türkiye için bir şans olduğunu belirten Erboz, "Yeni hükümetten, ülke insanımızın beklediği önemli hizmetler bulunmaktadır. AK Parti milletvekilleri, ağır bir yükü omuzlarında daima hissetmelidirler. Bu yük ülkemizin mutluluğu, zenginleşmesi ve insanların özgürlüğüdür" dedi.

Reklam
Reklam

58. Hükümet'e Türkiye'de yaşayan her kişi ve kurumun mutlaka yardımcı olması gerektiğinin altını çizen Süheyl Erboz, "Çünkü ülkemiz, uzun zaman sonra tek parti hükümeti ile idare edilmeye başlandı. Koalisyon tarzı yönetimlerde şikayet konusu olan partilerarası anlaşmazlıklar bu dönem görülmeyecektir. Yani AK Parti'nin bu bakımdan güçlü bir iktidar sergileyerek, radikal kararları süratle alması gerekmektedir. Özellikle KOBİ'leri rahatlatıcı tedbirlerin mutlaka bir an önce alınması lazım" diye konuştu.

HÜKÜMETE ÇAĞRI 58. Hükümet'e bazı uyarılarda bulunan Başkan Erboz, bunları şöyle sıraladı:

"- Taşınamaz hale gelen Sosyal Güvenlik Sistemi, baştan aşağı yeniden düzenlenmelidir.
- Vergi mevzuatımız; reel kazançların vergilendirilmesi esasına dayalı, eşitlik ve adalet ilkelerini gözeten sade ve anlaşılır bir biçimde yeniden düzenlenmelidir.
- Kamu harcamaları ile ilgili bütün uygulamalar şeffaf hale getirilmelidir.
- İdari usul ve esaslar, vatandaşa güven temeli üzerine oturtulmalıdır."

Reklam
Reklam

Kamu yönetiminin iflas ettiğini savunan İMES Başkanı Erboz, "Bugünkü çıkmazın ve ard arda gelen temel nedenlerinden biri kamunun örgütlenme ve işleyiş biçimidir. Hantal, müsrif ve yolsuzluk üreten sistemin sağlıklı kararlar alma ve icra yeteneği kalmamıştır. Bir an önce çeki düzen verilmesi gerekmektedir" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN AKTİF SANAYİ SİTESİ İMES Sanayi Sitesi hakkında İHA muhabirine bilgi veren uluslararası ticaret danışmanı Sadettin Çay, "1986'da inşaatı tamamlanıp faaliyete geçen İMES, Kasımpaşa ve Haliç'te faaliyet gösteren madeni eşya üreticilerinin, modern ve sağlıklı şartlarda çalışabilmesi amacı ile kuruldu. Bugün İMES, 150 sosyal tesisi ve 10 bin civarında çalışanı bulunan ve 60 değişik alanda faaliyet gösteren bin 50 işyeri ile Türkiye'deki orta ve büyük ölçekli sanayinin makina ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılıyor" diye konuştu.

İMES'in 78 ülkeye mal ihraç eden Türkiye'nin en büyük sanayi sitesi olduğunu kaydeden Sadettin Çay, şöyle konuştu:
"50 bin metrekare üzerinde kurulu olan İMES, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nin sınırları içerisinde olup bünyesinde Çıraklık Okulu, KOSGEB şubesi, çeşitli banka şubeleri, spor tesisleri, sağlık hizmet binaları, pazarlama kooperatifi ve modern yönetim binasi ile Organize Sanayi Bölgesi'nin kalbi konumundadır. IMES Sanayi Sitesi, American Quality Assessors tarafindan ISO 9002 ile sertifikalandırıldı."

Reklam
Reklam