Kobilere can suyu destek kredisi

UŞAK (İHA) - Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı İsmail Karaman, KOSGEB Sinerji Odağı'nın, mikro ölçekli KOBİ'lere sağlanacak olan ve 26 Kasım 2008 tarihinde başvuruların kabul edileceği can suyu destek kredisi ile ilgili çalışmalara başladığını söyledi.

Sanayi Bakanlığı tarafından açıklanan yeni can suyu kredisinden Uşaklı KOBİ'lerin en iyi şekilde yararlanması için çalışacaklarını belirten İsmail Karaman, kriz ortamında can suyu destek kredisinin KOBİ'lere bir nebze olsun rahatlatacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Uşak'ın geçmiş dönemlerde KOSGEB kredilerinden en fazla yararlanan iller arasında yer aldığını kaydeden UTSO Başkanı Karaman, " İmalatçı esnaf ve sanatkar ile 2008 yılı Ekim ayı itibariyle çalışan sayısı 9'a kadar olan mikro ölçekli KOBİ'lere 25 bin YTL kredi kullandırılacak. İmalatçı kadın esnaf ve sanatkarlarımıza da 30 bin YTL kredi kullandıracak. KOBİ'lerde ise 2008 yılı Ekim ayı itibariyle 9'un üzerinde çalışanı olanlara, bu sayının üzerindeki çalışan başına 2.000 YTL artı kredi sağlanacak. Böylelikle, örneğin 35 çalışanı olan bir KOBİ, 9'a kadar ki çalışanı için 25 bin YTL alacak, artı 26 çalışanı için de 52 bin YTL olmak üzere toplam 77 bin YTL kullanabilecektir. KOBİ'lere sağlanacak can suyu desteğinin üst limiti ise 100 bin YTL olacak. Bu programda kredi kullanacak olan esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lerimiz, krediyi, ilk 3 ayı ödemesiz olmak üzere 12 ayda ödeyecek. Kredi destek başvuruları, 26 Kasım 2008 Çarşamba günü itibariyle, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Şekerbank, TEB ve Fortisbank şubelerinden birine yapılabilecek"dedi.

Reklam
Reklam