Koç Ailesi hisse satışından vazgeçti

Koç Ailesi, dün akşam açıkladığı 100 milyon TL nominal değerli hisse satışından beklenen fiyat seviyesi oluşmaması nedeniyle bu sabah vazgeçti.

Koç Holding, toplam 100 milyon TL nominal değerli Koç Holding A.Ş. paylarının satışı için yetkilendirdiği Deutsche Bank AG tarafından başlatılan talep toplama işleminde, alınan fiyat tekliflerinin tatmin edici seviyeye kadar yükselmediğinden sözkonusu satış işleminden vazgeçildiğini bildirdi.

Dün akşam yapılan açıklamada, geliri hayır işlerinde kullanmak üzere Rahmi Koç, Mustafa Koç ve Suna Kıraç'a ait yüzde 3,94 oranında Koç Holding hissesi satışı için karar alındığı açıklanmıştı.

Şirketin borsadaki değeriyle hesaplandığında 1 milyar liranın üzerinde bir miktara denk gelen satış borsa dışında ve aracı kurum kullanılmaksızın gerçekleştirilecekti.

Reklam
Reklam

HİSSELER DÜŞÜŞLE AÇILDI

Açıklamanın ardından şirketin hisseleri güne yüzde 5 kayıpla 9.50 seviyesinden başladı.

Şirketten bu sabah Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"12 Mart 2013 tarihinde yaptığımız özel durum açıklamasını takiben, Koç Holding A.Ş.'nin halka açıklık oranının yükseltilmesi ve başta hayır işleri olmak üzere finansal ihtiyaçlarımızın karşılanması amacıyla sahibi olduğumuz toplam 100.000.000 TL nominal değerli Koç Holding A.Ş. paylarının satışı için yetkilendirdiğimiz Deutsche Bank AG, London Branch ("Deutsche Bank") tarafından başlatılan talep toplama işleminde, alınan fiyat teklifleri tatmin edici seviyeye kadar yükselmediğinden sözkonusu satış işleminden vazgeçilmiştir. Hayır işlerimize mevcut kaynaklarımız ile devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşırız."