Koç Burcu Erkeğinin Zorlu Bir İnsan Olarak Anılmasının 12 Nedeni

Koç burcu erkeklerinin her zaman zorlu kişilikler oldukları söylenir. Kimine göre sağlam karakterli, kimine göre çok benmerkezci… Tam anlamıyla bir bahar burcu olan koç burcunun maceraperest ve heyecanlı erkeklerinin dikkat çeken özelliklerini sizler için derledik.

1- Sabırsızlığı

Koç burcu erkekleri beklemeyi, bekletilmeyi sevmez. İstediği bir şey varsa hemen olsun ister. Karar alma mekanizması gelişmiştir ve heveslidir. Hatta açık konuşmak gerekirse o kadar heveslidir ki çok fazla kafa yormadan harekete geçme taraftarıdır. Ama giriştiği işte anında sonuç alamazsa bu hevesini hemen kaybeder. İş hayatında da, özel hayatında da zaman kaybetmeye tahammülü yoktur. Sabırsızlıkları bazen işlerini kötü etkileyebilir.

2- Maceraperest ruhu

Eğer heyecan arıyorsanız, bulduğunuza emin olabilirsiniz çünkü bu burcun erkeğinin enerjisi ve heyecanı asla tükenmez. Kendisine sürekli yeni maceralar arar. Doğası gereği hayatı bir aksiyon filmi gibidir. Her zaman eğlenceye ayıracak vakti vardır. Dinamik yapısı ile dikkat çeker, spor yapmayı çok sever. Bu nedenle koç burcu erkekleri çoğunlukla atletik yapılı insanlardır.

3- Önder olması

Liderlik vasıfları gelişmiştir. Bu önder yanını Zodyak’ın ilk burcu olmasından alır. Her anlamda rekabetçidir ve otorite sahibi olmayı sever. Aynı anda birçok alanda başarılı idare sağlayabilir. Kısıtlamalara gelemez ve emir almaktan hiç hoşlanmaz. Bu nedenle kendi işinin başında olmayı tercih eder. Gözü karadır, kontrolü sağlayamayacağı ortamlardan ayrılır.

Reklam
Reklam

4- Sosyal Hayatı

Koç erkeği arkadaş ortamında da gözde ve lider olmaya tabi ki bayılır. Aslında bunu istemsiz yapar ve herkesin onu gerçekten lider olarak gördüğünü düşünür. İnsanlara kendini kabul ettirir. Otoritesi sarsılsın istemez. Her zaman herkesin duymak isteyeceği fikirleri olduğuna emindir. Ortamda kesinlikle en eğlenceli hikâyeleri anlatan, en maceraperest, en cesur odur.

5- İnatçılığı

Bu burcun erkekleri genellikle “inatla” inatçı olmadıklarını savunurlar. Bu kişiden kişiye değişir tabii ama genel bir kanı olarak söyleyebiliriz ki bir koç erkeğinin fikrini değiştirmeye çalışmak sizi epey zorlayabilir. Konuşkan ve sevimli bir kişiliği olmasına karşın düşünceleri konusunda hassastır. Kolay kolay değişmez. Kendi doğruları vardır ve asla haksız olduğunu düşünmez. Fikirlerinin arkasında durmak onun için hayattaki en önemli husustur. Haksız olmayı kendine bir hakaret gibi görür.

6- Zor olanı sevmesi

Koç burcu erkeği tam bir savaşçıdır ve hiç yılmaz. İsteklerinin ve amaçlarının bilincindedir. Hedeflerine kolayca ulaşmaktan hoşlanmaz ve kendini zorlamayı sever. İşleri çok önemlidir ve başarılı olmak onun için tek seçenektir. Beş parasız bir hayata bile başlasa birkaç yıl içinde gelişmiş ve işinde başarılı olmuş olacağına emin olabilirsiniz. Sürekli kendini geliştirmeye çalışır, yeni şeyler öğrenmeye bayılır. Çalışkandır ama paraya çok önem vermez. Onun yerine takdir görmeyi tercih eder. Eğer istediği takdiri göremezse gözünü kırpmadan o işi bırakabilir.

7- Çapkınlığı

Bütün koç erkeklerinin de artık bunu kabul ettiğini varsayarsak sanırım bu burcun erkekleri çapkındır diyebiliriz. İlgisi çabuk dağılır, bir anda değişebilir. Aynı zamanda zorlu bir eştir. Sürekli ilgi odağı olmak ister. Takdir edilmek, övülmek, aranmak, sorulmak ister ama kısıtlanmalara, hayatına karışılmasına tahammül edemez. Evet, gerçekten zorludur. Bir süre ilgilenmeyin ve olanları izleyin. Kendisine daha çok ilgi gösteren birini bulacağına dair inancı tam olduğu için herkesten kolayca vazgeçebilir. Ayrıca onun önem verdiği konulara önem verilmesini ve hayatına alacağı kişinin kendi gibi zorlu biri olmasını ister.

8- Kinci olmaması

Unutmaya meyilli yapısıyla koç burcu erkeği genellikle kin tutan insanlardan değildir. Ona bir hata yaptığınızda ve özür dilediğinizde sizi kolaylıkla affeder ve hiç yaşanmamış gibi davranabilir. Dostlarına çok önem verir, bu nedenle her zaman dürüst davranmaya çalışır. Kendi bir hata yaptığında, biraz gururu incinse de sizden özür dileyecek ve hayatına devam edecektir. Tabi bu durum her zaman çok pozitif etki yaratmayabilir. Çünkü unutmaya meyilli yapısı aynı zamanda ders çıkarmaktan uzak olduğunu gösterir. Yani aynı olayları birkaç kez yaşasa da akıllanmayabilir.

Reklam
Reklam

9- Hep en iyiyi istemesi

Mükemmeliyetçidir, her konuda en iyi olmak ve en iyisine sahip olmak ister. Eğer bir aile kurmaya karar verirse bunu da hakkıyla yapmak isteyecektir. İstediği ilgiyi görür ve aradığı gibi enerjik, sağlam karakterli kısaca kendi gibi bir partner bulursa dünyanın en mükemmel adamına dönüşebilir. Tek eşliliğe önem verecek ve çocuklarına bakacaktır. Koç burcu erkeklerinde boşanma az görülür çünkü aslında çok cana yakın ve sevecen insanlardır. Tabi biraz da aldıkları karardan dönmeme huylarının da bunda etkisi olabilir.

10- Cesur olması

Kesinlikle cesurdur. Korkularının kurbanı olmaz, onların üzerine gider ve yüzleşir. Hayatının her alanında bunu uygular.

11- Meraklı olması

Tahmin edeceğiniz gibi koç burcu erkeklerinin her konuda bir bilgisi, her lafa bir cevabı vardır. Bunun nedeni araştırmaya ve yeni şeyler öğrenmeye açık olmasıdır. Kendi doğrularını savunurken kullanmak için bilgi toplar. Her zaman, her şeyi merak eder ve öğrendikleri ona asla yetmez, bilgiye aç hisseder.

12- Kolay sinirlenmesi

Koç burcu erkeğinin kolay sinirlendiğini de unutmayalım. Her ne kadar kinci insanlar olmasalar da ani çıkışları vardır. Kendini savunurken hırçınlaşabilir. Bencil olabilir ve karşısındaki insanı kolaylıkla kırabilir. İnatçılığı nedeniyle çok şey kaybedebilir ve biraz da açgözlü olduğunu söyleyebiliriz. Ama tabi ki bu özelliklerin hepsi onları zorlu insanlar mı yoksa karakter sahibi kişiler mi yaptığı size kalmış.