Koç Grubu, YKB'nin devrini istedi

İSTANBUL (İHA) - Koç Grubu'nun, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvurarak, Yapı Kredi Bankası'nın devrini istediği bildirildi.

Koç Holding, Yapı Kredi ile ilgili Borsa'ya yaptığı açıklamada, "YKB'de hisse devrinin tamamlanmasına yönelik alınması gerekli olan izinlerin alınması bakımından Koçbank, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) müracaat etmiştir. Hisse devri söz konusu BDDK izninin ve kapanışa ait sair işlemlerin tamamlanmasını takiben en kısa zamanda gerçekleştirilecektir" denildi.

Reklam
Reklam

Bu arada Borsa'da sabah seansında işleme kapatılan Koç Holding ile Yapı Kredi Bankası hisse senetleri saat 11.00'den itibaren işleme açıldı.
Diğer yandan Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre de, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Bankacılık Yasası'nın munzam sandıklarla ilgili maddesini veto etmesi üzerine belirsizliğe giren devir sürecinde yeni bir aşamaya gelindi. Geçen hafta Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ve BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ile görüşen Koç Grubu, veto sonrası ortaya çıkan gecikmenin önlenmesi için yeni bir süreç geliştirilmesini istedi. Gazetenin haberine göre, dün de Koç Grubu BDDK'dan munzam sandık sorunu konusunda yasal süreci beklemeden devir istedi.

Koç Grubu ile İtalyan UniCredito'nun yüzde 50 - yüzde 50 ortaklığından oluşan Koç Finansal Hizmetler (KFS), Çukurova Grubu'ndan Yapı Kredi Bankası'nın yüzde 57.4 hissesini 1 milyar 176 milyon euroya alma konusunda sözleşme imzalamış, ancak devir için munzam sandığın, genel sigorta kapsamına alınmasını şart olarak koymuştu.

Reklam
Reklam

Hükümet de Yapı Kredi'nin devrini çabuklaştırmak için ilgili maddeyi Bankacılık Kanunu'na koyarak Meclis'ten geçirmişti. Ancak bilindiği gibi bu madde, Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmişti.