Koç: Putin'in Türkiye Ziyaretini Iptal Etmesi, Ciddi Diplomatik Uyarı

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Rusya lideri Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal etmesini, Suriye'yle yatıp kalkan...

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Rusya lideri Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal etmesini, Suriye'yle yatıp kalkan Başbakan için 'ciddi bir diplomatik uyarı' olarak değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK devam ederken gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan'ın açıklamalarına yanıt vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Başbakan'ın gündemi saptırarak CHP'ye saldırmayı alışkanlık haline getirdiğini ifade eden Koç, Başbakan'ın kendi kanı ve canlarını sorduğunu kaydetti. Can ve kanlarının Türkiye gerçekleriyle yoğurulmuş olduğunu dile getiren Koç, kendisinin kanı ve canının ne olduğunu sorgulamaları gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

'Başbakanın kanının, canının nelere müsaade ettiğini, nelere müsaade etmediğini açıkça merak ediyoruz.' diyen Koç, Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün açıklamalarını hatırlattı. 'Erken öten horoz' misali Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuya atıldığını, Başbakan'ın onu açığa düşürdüğünü anlatan Koç, kamuoyunu yatıştırmak için Başbakan'ın açıklama yaptığını kaydetti.

Başbakan'ın milliyetçiliğini 'fasulyeden milliyetçilik' olarak niteleyen Koç, rüyasında 'Suriye Fatih'i olarak gördüğünü ancak kendisinin 'Abbas Yolcu' olduğunu ifade etti. 'Sen okuduğun İstiklal Marşı'nın hangi dizesinin şuana kadar hakkını verdin?' diye soran Koç, "Hür yaşamayı kime borçluyuz? Kimin emanetini harcıyorsun? Mustafa Kemal Atatürk'ün adını söylemeye gelince dili tutulur." diye konuştu.

'Kandil dağı orada duruyor, onu delebildin mi?' diye soran Koç, Başbakan'ın Mehmet Akif'in ruhunu rencide ettiğini, içini boşaltıp çakma milliyetçilik yaptığını söyledi. Nazım'ın dizeleriyle cevap verme hakkını kullandıklarını dile getiren Koç, 'Yüz Türkiye olsa/ Elinizden de gelse/ Yüzünü de zincire vurur/ Yüz kere satarsınız' mısralarını okudu.

Reklam
Reklam

Zamları da eleştiren Koç, Başbakanın literatüründe bunların zam olmadığını kaydetti. 'Başbakan'ın hayalleriyle Türkiye sokağının gerçekleri örtüşmüyor.' diyen Koç, Rusya lideri Putin'in ziyaretini iptal etmesini ise Suriye konusunda yatıp kalkan Başbakan için 'ciddi bir diplomatik uyarı' olarak değerlendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz