Koca Cami restore ediliyor

Çine ilçesine bağlı Akçaova beldesinde bulunan ve halen kullanılmayan Koca Cami'nin restorasyonuna başlandı.

Çine ilçesine bağlı Akçaova beldesinde bulunan ve halen kullanılmayan Koca Cami'nin restorasyonuna başlandı.

Akçaova Belediye Başkanlığı'nın girişimleriyle Kültür ve Tabiat Varlıkları Korumu Kurulu tarafından tescillenen Koca Cami'de, Aydın İl Özel İdaresi Tabiat Varlıklarını Korumu Fonu'ndan ayrılan 450 bin lira tutarında ödenekle restorasyon çalışması başlatıldı.

Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk ve Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, camiyi ziyaret ederek restorasyon proje mimarı Ömer Üstünkaya'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Kaymakam Cantürk, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Ortaya çok güzel bir eser çıkıyor. Çalışmalar tamamlandığında burayı yeniden ibadete açacağız" dedi.

Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi ise Koca Cami'ye yakışır bir çevre düzenlemesi için 100 bin liraya daha ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bunun için hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: