"Koca Seyit" Filminin Galası Yapıldı

Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı'nın yaşamını anlatan "Koca Seyit" belgesel filminin galası, çekimlerin büyük bölümünün yapıldığı Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı İlmen

Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı'nın yaşamını anlatan "Koca Seyit" belgesel filminin galası, çekimlerin büyük bölümünün yapıldığı Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde yapıldı.

İlmen Beldesi Futbol Sahası'nda yapılan gala programına İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, İzmir Gülnar Tiyatrosu'nun sahibi, filmin yapımcı ve yönetmeni İsmail Gülnar, filmde rol alan oyuncular ve davetliler katıldı.

Gülnar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 ay önce çekimlerine başladıkları filmi yaşanan tüm zorluklar ve maddi imkansızlıklara rağmen tamamlamayı başardıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Ekibiyle birlikte filmin galasında yeniden bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu dile getiren Gülnar, "Söz verdim başkanımıza, 'galayı burada yapacağız' dedim. Ama bunun galası aslında Seyit Onbaşı'nın köyüne yakışırdı. Biz burada başladığımız için, kibriti burada çaktığımız için, burayı daha uygun gördük. Ama gönlümden şu geçiyor; mutlaka Seyit Onbaşı'nın köyünde, onun torunlarıyla birlikte bu filmin tekrar bir galasını yapmak istiyorum" diye konuştu.

Gülnar, sırada yeni bir film çalışması olduğunu da belirtti. Milli mücadelenin önemli kadın kahramanlarından "Çete Ayşe" lakaplı "Aydınlı Emir Ayşe Efe"nin yaşamını beyaz perdeye aktaracaklarını belirten Gülnar, Aydınlı yazar Sabahattin Burhan'ın yazdığı eserden uyarlanan filmin çekimlerinin Nazilli ilçesinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin de Gülnar ve ekibinin gala için beldede olmalarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Seyit Onbaşı bizim için, Türkler için, Anadolu Müslüman Türkleri için çok önemli. Bunu hem Türkiye'ye, hem dünyaya mal etmek istedik" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından filmin gala gösterimi yapıldı. Daha sonra İsmail Gülnar Tiyatrosu oyuncuları tarafından "Yemen Türküsü" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Muhabir: Şeref Yaşar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz