Kocadere Şehitleri Anıldı

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Kocadere beldesinde, Kurtuluş Savaşı sırasında Rum çeteler tarafından camiye doldurularak yakılan...

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Kocadere beldesinde, Kurtuluş Savaşı sırasında Rum çeteler tarafından camiye doldurularak yakılan vatandaşlar törenle anıldı.

Rum çetelerce kadın erkek 830 kişinin camilere doldurularak yakıldığı vahşetin 92'nci yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreninde protokol mensupları tam kadro hazır bulundu. Kocadere İlköğretim Okulu önünden başlayan kortej, Kocadere Şehitliği önüne kadar yürüdü. Anıta çelenklerin konulmasının ardından bir konuşma yapan Kocadere Belediye Başkanı İlhan Aslan, "Yaşlı, kadın ve çocukların bu şekilde camilere doldurularak yakılması, halen bir insanlık aybı olarak tarihteki yerini koruyor. Bugün Ermenilerin soykırım yalanına inanan devletler nedense burada yaşanan vahşeti görmezden geliyor. Biz burada yaşananların bütün dünya tarafından bilinmesini istiyoruz. Düzenlenen törenle şehitlerimizi bir kez daha anacak, onlara olan saygımızı bir kez daha göstereceğiz. Ruhları şad olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Çınarcık Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu ise konuşmada, "92 yıl önce Yunan işgal kuvvetlerinin Rum çeteleri ile birlikte bu halka yaptığı vahşetin acılarını halen içimizde hissediyoruz. Kocadere halkı, 830 kişinin katledildiği bu olayı asla unutmadı. Bu vahşet devamlı anlatıldı. Yaşananlar çocuklarımız tarafından da daha sonraki kuşaklara aktarılacak" diye konuştu.

Kocadere şehitlerini anma programına Yalova Valisi Esenköy Çivelek, Ak Parti Milletvekili Temel Çoşkun, Çınarcık Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, İl Jandarma Albay Ahmet Çelik, belediye başkanları, idari ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Törenin ardından davetlilere pilav ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz