Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu:-"Kocaeli, Türkiye'nin Bilişim Kapısı Olacak"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Kocaeli çok yakın bir gelecekte Türkiye'nin dünyaya açılan bilişim kapısı olacak. Geleceğin teknolojileri burada üretilecek"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Kocaeli çok yakın bir gelecekte Türkiye'nin dünyaya açılan bilişim kapısı olacak. Geleceğin teknolojileri burada üretilecek" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Karaosmanoğlu'nun Bilim Merkezi'nin Seka alanı içinde devam eden inşaatında incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karaosmanoğlu, Seka Bilim Merkezi'nin bilim ve teknolojiyle ilgilenen tüm gençler için eğitim üssü olacağına dikkat çekerek şöyle dedi, "Geleceğin dünyasına gençlerimizi bugünden hazırlamamız gerekiyor. Yeni nesilleri, teknolojiyi hem üst düzeyde kullanan, hem de teknoloji üreten bir vizyonla, küresel piyasalarda rekabet edebilecek bir donanımla yetiştirmeliyiz.

Reklam
Reklam

Kurulacak bilim merkezinin Türkiye'nin en donanımlı bilim merkezlerinden biri olacağını ifade eden Karaosmanoğlu, "Bu kurum, çocuklarımızın ufkunu geliştirecek, yeni kaşifler burada yetişecek"

Onarım çalışmalarının 2013 yılının sonunda bitmesi planlanan Bilim Merkezi'nde, inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra TÜBİTAK tarafından gerekli düzenekler yerleştirileceği kaydedildi.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: