Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 61 Ton Atık Pil Topladı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan proje kapsamında 2012 sonuna kadar 61 ton atık pil toplandı.

KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan proje kapsamında 2012 sonuna kadar 61 ton atık pil toplandı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bir tanesi 4 metreküp toprağı zehirleyen atık pillerin 2005’ten beri düzenli olarak toplandığı belirtilerek, okullara, kurum ve kuruluşlara 3 bin 30 atık pil toplama kutusu yerleştirildiği kaydedildi. 2005 yılında başlatılan pil toplama projesiyle 2012 yılı sonuna kadar 61 tondan fazla pilin toplandığı ifade edilen açıklamada, pillerin gelişigüzel çöplere atılmasının, doğrudan veya dolaylı alıcı ortama verilmesinin çevre açısından tehlike oluşturduğu bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "En başta toprak kullanılmaz hale geliyor ve metallerin oluşturduğu su kirliliği sudaki ekosistemi olumsuz etkiliyor. Zaman içinde bu etkiler insanlar üzerinde de görülüyor. Atık pillerin sebep olduğu hastalıkların başında nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıkları geliyor. Pillerdeki tüm maddelerin zararı kimi zaman öldürücü boyuta ulaşabiliyor. Maddeler toprağa karışarak hayvanların yediklerinden ya da sulardan insan vücuduna karışıyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: