Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri Gezilerle Tarihi Öğretiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, sosyal ve kültürel geziler kapsamında Bursa’ya bir gezi düzenledi. İbn-i Sina...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, sosyal ve kültürel geziler kapsamında Bursa’ya bir gezi düzenledi. İbn-i Sina ve Serdar bilgievi öğrencilerinin ve velilerinin katıldığı gezide Bursa’nın tarihi ve kültürel yerleri gezildi.

Öğrencilerinin kendilerini her alanda geliştirmesini amaçlayan bilgievleri, öğrencilerine geziler düzenleyerek tarihimizdeki önemli şehirleri yerinde tanımalarını sağlıyor. Bursa gezisine katılan veli ve öğrencilerin bugüne kadar tarih kitaplarından öğrendikleri Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını, bilgievi eğitmenleri rehberliğinde gezerek öğrendi. Bilgievlerinin kültür gezilerini çok sevdiklerini belirten öğrenciler, Bursa’nın tarihi ve manevi atmosferini doyasıya yaşadı.

Reklam
Reklam

Bilgievi öğrencileri Bursa gezisiyle kısa bir tarih yolculuğu yaptı. Osmanlı’nın ilk başkentlerinden ve tarihi açıdan çok zengin olan Bursa’yı gezen öğrenciler, Emir Sultan Türbesi, Yeşil Türbe, Yeşil Cami, Tophane, Osman Gazi Türbesi, Orhan Gazi Türbesi, Ulu Cami ve Ulu Çınar gibi tarihi yerleri ziyaret etti. Geziden memnun kalan öğrenciler ve veliler, bu tür gezilerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Yuvacık'ta doğa yürüyüşüne, Darıca Hayvanat Bahçesi'ne gezi düzenleyen bilgievleri, Bursa gezisiyle sosyal ve kültürel gezilerine bir yenisi daha eklendi. Sosyal ve kültürel gezilerini devam ettirmeyi amaçlayan bilgievleri önümüzdeki haftalarda öğrencilerini Edirne ve Çanakkale’ye de götürmeyi planlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgievleri öğrencilerinin sadece eğitim alanında değil, sosyal ve kültürel alandaki gelişimine de katkı sağlamaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: