Kocaeli Büyükşehir’den Hasta Yakınlarına Misafirhane

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir evi olmayan evsizleri barındırırken...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir evi olmayan evsizleri barındırırken artık kalacak yeri olmayan ekonomik gücü yetersiz hasta ve hasta yakınlarına da barınma imkânı sunmaya başlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi '41 kart', 'annelere süt', 'evde bakım hizmeti', 'ambulans nakil hizmeti', 'engellilere destek' gibi hizmetlerine yeni bir sosyal hizmet daha ekledi. Büyükşehir bu kez Kocaeli’ndeki hastanelerde tedavi gören hastası için il dışından refakatçi olarak gelen misafirlere de barınma hizmeti sunuyor.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi 2005 yılında kullanıma açılan Çınarlı mevkiinde bulunan Barınma ve Sosyal Yardım Merkezi’nde evsizlere ve gariplere barınma imkânı sunuyordu. Geçtiğimiz günlerde Barınma Merkezi buradan Kuruçeşme Fatih Mahallesi Mehtap Sokak’ta daha önce misafirhane olarak kullanılan üç katlı modern binaya taşındı. Evsizlerin barınma, üç öğün yemek ve sağlık ihtiyaçlarını burada iki katta karşılamaya devam edecek Büyükşehir, 52 yatak kapasiteli merkezin 3. katını ise hasta yakınlarına tahsis etti.

Ancak buradan yararlanacak hasta yakınlarının belli şartları taşıması gerekiyor. Kocaeli’ndeki hastanelerde görev yapan sosyal hizmet uzmanları tarafından ihtiyaç sahip olduğu tespit edilen ve Büyükşehir’in sosyal yardım komisyonu tarafından da onaylanan hasta ve yakınları konaklama hizmetinden yararlanabiliyor. Kişiden kabul edilmesi halinde nüfus cüzdanı, hastane sevk evrağı ve ilgili hastanede tedavi gördüğüne dair rapor isteniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: