Kocaeli Büyükşehir’e iki ödül

Marmara Belediyeler Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olan...

Marmara Belediyeler Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olan Örnek Belediyecilik Proje Yarışması’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iki çalışması ödül aldı. Büyükşehir Belediyesi 409 katılımın olduğu yarışmada Sosyal Doku ve Ofiste Ergonomi çalışmaları ödüle layık görüldü.
Marmara Bölgesi’ndeki 230 belediyenin katıldığı ve en iyi projelerinin yarıştığı “Örnek Belediyecilik Proje Yarışması”na belediyeler büyük ilgi gösterdi. Yarışma Kurumsal Gelişim Projeleri”, “Çevre ve Altyapı Projeleri”, “Sosyo-ekonomik ve Kültürel Projeler”, “Yapı İşleri, Mimarî Projeler ve Ulaşım Hizmetleri”, “AB ve Uluslararası İlişkiler” ve “Basın Yayın Tanıtım” çalışmaları olmak üzere altı ayrı kategoride düzenlendi.
Bilim kurulu başkanlığını Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu yaptığı yarışmada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iki ödül kazandı. Bilgi- İşlem Müdürlüğü’nün Ofiste Ergonomi, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün Sosyal Doku çalışması 6 ayrı üniversitenin yerel yönetimler ve mahalli idareler uzmanı tarafından ödüle layık göründü. Ödül plaketi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Tahir Büyükakın’a sunuldu.
Büyükşehir Belediyesi Bilgi- İşlem Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve ödüle layık görülen Ergonomi çalışması dünyada ilk olma özelliği taşıyor. Kurum personelinin bilgisayar ve masa başında uzun süre çalışmalarından kaynaklanan sağlık sorunlarının önüne geçebilmek amacıyla hayata geçirilen uygulama bilgisayarlara yüklenen özel programla yürütülüyor. Program, belli aralıklarla bilgisayar ekranından kullanıcıları yönlendirerek egzersiz yapmalarını sağlıyor.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sosyal Doku çalışması ise yapılan yardımların kayıt altına alındığı özel bir program. İhtiyaç sahibi vatandaşların yardımlarının daha hızlı ve etkin olabilmesi için hazırlanan program ile mükerrer yardımların önüne geçilmesini de sağlıyor. Sosyal Doku çalışması vatandaşa daha hızlı bilgi verilebilmesi ve Kocaeli'nin sosyal haritasının çıkarılabilmesi açısından da önem teşkil ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz