Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'ndan tarifeli uçuşlar 2 Kasım'da başlıyor

Kocaeli'de, sivil havacılığa açılacak olan Cengiz Topel Havaalanı'ndan tarifeli uçuşlar 2 Kasım'da Trabzon seferiyle başlatılacak....

Kocaeli'de, sivil havacılığa açılacak olan Cengiz Topel Havaalanı'ndan tarifeli uçuşlar 2 Kasım'da Trabzon seferiyle başlatılacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, THY Yönetim Kurulu Başkanı ile bu sabah görüştüğünü, Cengiz Topel Havaalanı'ndan ilk tarifeli uçuşun Kurban Bayramı öncesi yapılmasının planlandığını kaydetti.
Karaosmanoğlu, Cengiz Topel Havaalanı'ndan uçuşların, 2 Kasım'da Trabzon'a başlayacağını belirterek, şunları aktardı: ''Cengiz Topel'den her gün daha küçük, Borajet'in 60 kişilik uçaklarıyla Ankara'dan aktarmalı Anadolu'nun her yerine gidilebilecek. Kocaeli için havaalanını önemsiyoruz. Önemsediğimiz için de bizzat belediye olarak elimizi taşın altına koyduk, önemli bir yatırım yaptık. Görevimiz olmamasına rağmen sorumluluk hissettik. Kentin gelişimi adına, sanayi, ticaret kenti, hareketli bir kent, Türkiye'nin her yeriyle bağlantısı olan bir şehir olduğu için bunu bir an önce harekete geçirdik. Belki 2, belki de 5 yıl sonra olabilirdi ama öncülüğümüzle bir an önce devreye alındı. Ayın 2'sinde inşallah bayram öncesi hepinizi bekliyoruz. Beraber gider, beraber döneriz. Normal düzenli, tarifeli seferler de sonrasında başlamış olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz