"Kocaeli Doğa Turizmi Master Planı"-Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürü Özyanık:

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Kocaeli'de her yerin turistlerin gidebileceği uzaklık veya yakınlıkta olduğunu söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Kocaeli'de her yerin turistlerin gidebileceği uzaklık veya yakınlıkta olduğunu söyledi.

İzmit'te bir otelde düzenlenen "Kocaeli Doğa Turizmi Master Planı" toplantısında konuşan Özyanık, doğal değerlerin ekonomiye kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirterek, öncelikle illerin doğal değerlerini ortaya koymaya çalıştıklarını anlattı.

"En önemli gelişme, turizmin deniz, kum ve güneşten uzaklaşmaya başladığını, eğitim, çevre ve nispeten dinlenmeye dönmeye başladığını görüyoruz" diyen Özyanık, "İklim değişikliğinin etkisini görüyoruz. Karadeniz sahillerini, Marmara'nın çevresinin biraz daha ziyarete açık günlere dönüştüğünü görüyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Özyanık, önceliklerinin tabiat parklarını illerin turizminin gelişmesine daha fazla katkı sağlayabilecek noktaya getirmek olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İkinci bir önceliğimiz daha var. Yüksek potansiyelli, rekreasyonel potansiyele sahip doğal alanlarımız var. Bunları da tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ya da milli park şeklinde uluslararası düzeyde bilinirliğini sağlayacak markalar ve statüler vermek suretiyle insanların ilgisine sunmak istiyoruz. Diğer taraftan da insanlar Kocaeli'ye gittikleri zaman 'nereye gidelim' dediğinde tabiat parkı listesine bakan insanlar rahatlıkla gidebilecekleri yeri planlayacaklar. Tabii ki bireysel plancıların yanında tur operatörleri de bunu yapacak.

Öncelikli olarak buradaki duruşumuz bu."

-"Tanıtım faaliyetlerine ihtiyacımız var"-

Farkındalığın ve bilinirliğin artması gerektiğini ifade eden Özyanık, "Durum analizinde şunu gördük, Ballı Kayalar Tabiat Parkı hariç sahip olduğumuz değerler daha çok bölgesel olarak biliniyor. Bütün Türkiye'de bilinirliği arttırmak için tanıtım faaliyetlerine ciddi manada ihtiyacımız var. O nedenle Kocaeli'de hangi faaliyetlerin nerelerde yapılabileceğinin mutlaka haritasının çıkarılması lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özyanık, Kocaeli'de en çok bir saat içinde istenen her noktaya varılabildiğine dikkati çekerek, "Bu, turizm açısından şu anlama gelir, havaalanına indikten sonra yaklaşık 90 kilometreden öteye turist gitmiyor. Kocaeli'de her yer turistlerin gidebileceği uzaklıkta veya yakınlıkta. Bu hakikatten çok önemli bir fırsat" ifadesini kullandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu ise doğal alanların olduğu yörede yaşayan insanların doğal turizmden pay almalarını hedeflediklerini belirterek, iş adamlarını doğal turizme yatırım yapmaya davet etti.

Kocaeli Doğa Turizmi Master Planı çerçevesinde öncelikli hedeflerinin korunan alanların alt ve üstyapılarının güçlendirilmesi olduğunu anlatan Akıncıoğlu, planlanan yeni koruma havzalarını tespit etme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Akıncıoğlu, doğa turizmine yatırımı önemsediklerini vurgulayarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak bu konuda yapılacak tüm çalışmalara katkı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Toplantıya Kocaeli Valisi Ercan Topaca, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Sibel Gönül, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, belediye başkanları, kaymakamlar ve il müdürleri katıldı.

Muhabir: Şahin Oktay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: