Kocaeli İtfaiyesi Tarafından 610 İtfaiye Erine Eğitim Verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 20'ncisi...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 20'ncisi düzenlenen programla tamamlandı. Şimdiye kadar Türkiye'nin değişik belediyelerinden 610 itfaiyeciye eğitim verildi.Eğitimleri tamamlayan itfaiyecilere Büyükşehir Belediyesi çeşitli teçhizatlar hediye etti.

Sekapark Özsar Restoran'da düzenlenen programda eğitimleri gerçekleşen 30 kişilik grup sertifikalarını aldı. Şimdiye kadar eğitimlere katılan 610 itfaiye erine verilen teçhizat ve itfaiye giysilerinin toplam tutarı 1 milyon 220 bin TL oldu.Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Kılıçkaya, şube müdürleri ve eğitim alan itfaiyeciler katıldı.

Reklam
Reklam

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, itfaiyecilik mesleğinin dünyanın her bir yanında kutsal bir iş olduğunu söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Çöpoğlu, "Kurtarmanın dili, rengi, dini ve ırkı olmaz" dedi.

"İtfaiyeciliğin daha iyi olması için sürekli eğitim ve gelişmeleri takip etmek gerekiyor" diyen ve Türkiye'nin her ilinden eğitimlere katılım olduğunu vurgulayan Çöpoğlu, "Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de görev yapan tüm itfaiyecilere eğitim vermiş olacağız" diye konuştu. İtfaiye erleri eğitim programının 2 yıldan beri sürdüğünü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TBB'nin ortak çalışması olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Çöpoğlu, "Gittiğiniz yerlere Kocaeli'den selam götürün" dedi.

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: