Kocaeli Polisinden Kaçak Kazı Yapanlara Operasyon

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir evin bodrumunda Roma dönemine ait olduğu sanılan mezarda kazı yaptıkları iddia...

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir evin bodrumunda Roma dönemine ait olduğu sanılan mezarda kazı yaptıkları iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Turgut Mahallesi Erguvan Sokak'ta bir evde ikamet eden şahısların kaçak define kazısı yaptıkları ihbarlarını değerlendiren İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ve Sümer Polis Merkezi Amirliği ekipleri harekete geçti. Adrese baskın düzenleyen polis ekipleri, adreste yaptıkları incelemelerde üç katlı bir ikametin bodrum katında Roma İmparatorluğu’na ait olan ve 2. yüzyıldan kaldığı iddia edilen bir anıt mezara rastladı. Mezar içerisinde biri parçalanmış 3 adet lahit, bu lahitleri parçalamakta kullanıldığı iddia edilen çekiç, tokmak ve hilti ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Tarihi eser niteliğindeki mezarı tahrip ettikleri iddia edilen İ.D.,(57), M.D.(22), C.D., O.G. ve H.T. isimli şüpheliler, İzmit İlçe Asayiş Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mezar hakkında detaylı bilgi almak isteyen Kocaeli Müze Müdürü İlksen Özbay da olay yerine gelerek mezarı inceledi.

Kendilerinin böyle bir şeyden haberi olmadığını ifade eden Özbay, “Bunun gibi mezarlara daha önce Üç Tepeler mevkiinde rastlamıştık. Bu mezarın üzerine ev yapılması için nasıl ruhsat verdiler anlamadım.” dedi.

Bulunan mezarın aristokrat mezarı olduğuna da dikkat çeken Özbay, “Bu lahitlerin içerisinde çeşitli eserler vardır, ama burada yok. Daha önce almış olmalılar.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: