Kocaeli Üniversitesi'nden Bakan Bayraktar'a Fahri Doktora

Kocaeli Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a fahri doktora unvanı verdi. Üniversiteden, yapılan açıklamada,...

Kocaeli Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a fahri doktora unvanı verdi. Üniversiteden, yapılan açıklamada, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereğince Üniversite Senatosu’nun 13 Ocak 2011 tarih ve 2011/1 nolu toplantısında aldığı 11 sıra sayılı karar doğrultusunda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı dönemindeki üstün başarıları ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’nin kurulması aşamalarında verdiği destek sebebiyle Bayraktar'a fahri doktoro unvanı verildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve üniversite öğretim üyelerinin katıldığı törende ilgili senato kararını ve Bakan Bayraktar’ın özgeçmişini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak'ın okumasının ardından, Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İnşaat Yüksek Mühendisi Erdoğan Bayraktar’a cübbesini giydirerek, diplomasını takdim ettiği aktardı.

Bayraktar'ın duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ve şu ifadelere yer verdiği aktarıldı: “Türkiye’nin gözde üniversitesi olan Kocaeli Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı almak benim için büyük bir onurdur. Aynı zamanda hemşerim olan Rektörüme ve senato üyelerine teşekkür ediyorum. Kocaeli Üniversitesi sanayiye katkısı ile büyük, 60 bini aşan öğrencisiyle de ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yer almaktadır” dedi. Üniversitelerin ülke açısından önemine de vurgu yapan Bakan Dr. Bayraktar, “Üniversiteler eğitim kurumu kimliğinin yanında, bir ülkenin sosyalleşmesi, sanayileşmesi, gelişmesi noktasında önemli bir yer tutmaktadır. Üniversitelerimiz iş dünyasına ne kadar yakın, teknoparklarımız ne kadar yaygın olursa ülkemiz o kadar gelişecektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: