Kocaeli Yürüdü

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü...

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Sekapark’ta yapılan yürüyüşe tüm kamu kurum idarecileri, çalışanları ile vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşları düzenli yürüyüşe davet etti.

Bireylerin sağlığını olumsuz etkileyen obezite ile etkin şekilde mücadele etmek, vatandaşların sağlık konuları ile ilgili bilgi düzeyini arttırmanın hedeflendiği yürüyüş Sekapark kafeler bölgesinden başladı. Yürüyüşe 8 yıldır halkla yaptığı sağlıklı yaşam yürüyüşleriyle dikkat çeken Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, Halk Sağlığı İl Müdürü Melih Kaştı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, gençlik merkezi ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Reklam
Reklam

Yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının vurgulandığı yürüyüşte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Hepimizin ortak amacı sağlıklı ve mutlu yaşamak. Buna hiç kimsenin itirazı olduğunu zannetmiyorum. En büyük devlet sağlık. Sağlık olmadan zaten mutluluk da olmuyor. Eğer disiplinli ve düzenli beslenme yapabilirsek hem sağlığımızı hem de mutluluğumuzu garanti altına almış oluruz. Ben bunu düzenli hale getirdim. Haftada 3 gün yürüyorum”dedi.

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla tüm ülkede Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu yürüyüş organizasyonunda bir araya geldiklerini belirten Kaştı da, “Obezitenin ne olduğu konusunda artık ilana gerek yok diye düşünüyorum. Az konuşarak harekete geçelim istiyorum. 7-15 yaş aralığındaki çocuklarımız günde 1 ile 1,30 saat egzersiz yapmalılar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz