Kocaeli'de 11. Uluslararası Dil Ve Kültür Festivali

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’nde, 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festival etkinliği, İsmet Paşa Stadyumu'nda yapıldı.Festivale,...

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’nde, 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festival etkinliği, İsmet Paşa Stadyumu'nda yapıldı.

Festivale, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çok sayıda protokol üyesi ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Kocaeli etkinliği İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 25 ayrı ülkeden gelen 75 ayrı öğrenci birbirinden güzel Türkçe şarkılar söylerken, Portekizli çocukların sergilediği horon performansı ise beğeni topladı. Kazakistan, Azerbaycan, Romanya ve Kenyalı öğrencilerden oluşan dünya orkestrası izleyicilerden tam not aldı.

Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, programda yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Adı üzerinde Türkçeyi dünya dili yapan, dünya markası yapan bir organizasyon. Ben bu vesileyle böyle muhteşem organizasyonu gerçekleştiren, Türkçeyi Anadolu'nun dışında, dünyanın dört bir yanında yayan sevdiren, öğreten, ezberleten, şarkıya, türküye, bilimin diline dönüştüren bütün öğretmenlere, eskiden Horasan erleri vardı, Anadolu'yu bize yurt yaptılar, Anadolu'ya geldiler. Şimdi Anadolu erenleri var, dünyanın dört bir yanında Türkçemizi ses bayrağımızı dalgalandırıyorlar, hepsini saygıyla selamlıyorum. Yurt dışındaki Türk okulları esasında milletin okullarıdır. Milletimizin gönül hazinesinden verdikleriyle, milletimizin samimi duygularla yola düşmesi, hayırda yarışmasıyla dünyanın dört bir yanında milletin okulları, çok güzel işlerde anahtar roller oynadı. Hükümet olarak nerede Türk okulu varsa, milletin okulları olmasının yanında, bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti okulları diye hep sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Ben bu vesileyle bu güzel fikri ilk ortaya atan ses bayrağımızın dünyanın dört bir yanında dalgalanmasına vesile olan muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye saygıyla selamlıyorum. Milletimize hizmet eden herkesi bir kez daha saygıyla selamlıyorum ve diyorum ki; Türkçe bizi bugünden geleceğe bağlayan sadece anlaşmak için değil aynı zamanda tarihimizin, aynı zamanda kültürümüzün, aynı zamanda medeniyetimizin, aynı zamanda dinimizin, sanatımızın üzerinden akıp gittiği bir köprüdür. Bu köprüyü ayakta tutmak geçmişi geleceğe bağlamak, bizi biz yapan değerleri geleceğe aktarmak demektir. Ama aynı zamanda Türk okulları Türkçe sevdalıları, Türkçe Olimpiyatlarıyla Türkçeyi dünyaya bağlayan, açan, dünyanın insanların gönlünü, zihnini, Türkçeye bağlayan dünyanın başka ülkeleriyle Türkiye'miz arasında Türkçe köprüler kuran, bu anlayışı bir kez tebrik ediyorum. Emeğe geçen herkesi saygıyla selamlıyorum."

Reklam
Reklam

Türkçe Şöleni, öğrencilerin ve protokol üyelerinin hep birlikte "Yeni Bir Dünya" şarkısını söylemesinin ardından havai fişek gösterisiyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz