Kocaeli'de Aile Hekimleri 1 Günlük İş Bıraktı

Ergün AYAZ/İZMİT Kocaeli'de görev yapan 450 aile hekiminin büyük bölümü bu sabah çalışma ve nöbet saatlerinin zorlaştırıldığını belirterek Aile Sağlığı Merkezlerine gitmedi.

Ergün AYAZ/İZMİT Kocaeli'de görev yapan 450 aile hekiminin büyük bölümü bu sabah çalışma ve nöbet saatlerinin zorlaştırıldığını belirterek Aile Sağlığı Merkezlerine gitmedi. Santral Mevkiinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi önünde toplanan Kocaeli Tabip Odası üyeleri, Türk Sağlık-Sendikası Kocaeli Şubesi, sivil toplum kuruluşları katıldı. Burada grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker Aile Hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına aba altında sopa gösterildiğini söyleyen Çeker konuşmasına söyle devam etti:
"20 bini Aile Hekimi, 20 bini ise aile sağlığı çalışanı olmak üzere 40 bin sağlık çalışanının aile hekimliği sisteminde açıkça mağdur edilmektedir. Bu hafta yayınlanan genelge ile ‘Cumartesi günleri de çalışacaksanız’ denilmiştir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Sayın Bakan ‘Pazar günleri de çalışacaklar’ diyerek aba altından sopa göstermektedir. Sağlık Bakanlığı personel sayısı ve iş yükü konusunda başı sıkıştığında aile hekimlerini ve aile sağlığı çalışanlarını aklına getiriyor. Sağlıkta dönüşüm ile mahvettiği sağlık sisteminin faturasını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına kesmeye çalışıyor. Acillerde nöbet tutacak hekim ve sağlık personeli sayılarında sıkıntı çıkıyor, bakanlığın ilk aklına gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları. Oysa 4 bine yakın hekim, hekimlik görevleri ile uzaktan yakından ilgi ve alakası olmayan idari görevlerde istihdam ediliyor. Onlara nöbeti aklına bile getirmiyor" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından aile hekimleri ve sendika üyeleri sessizce dağıldı.

Reklam
Reklam

FOTOGRAFLI

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: