Kocaeli'de AK Parti Binasına Yürümek Isteyen Eylemcilere Polis Müdahalesi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Taksim Gezi Parkı'ndaki çalışmalara tepki gösteren bir grup, AK Parti Kocaeli İl...

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Taksim Gezi Parkı'ndaki çalışmalara tepki gösteren bir grup, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'na yürümek isteyince polis müdahale etti.

Barikat kuran, polise taş ve alkol şişeleriyle saldıran grup güçlükle dağıtıldı. Polisin sıktığı tazyikli su ve attığı gaz bombasından bazı basın mensupları da etkilendi. Polis olaylarda bazı göstericileri gözaltına aldı. Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla toplanan ve çoğunluğu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık bin kişilik grup, saat 01.00 sıralarında Cumhuriyet Parkı'nda bir araya geldi. Hükümet aleyhine slogan atan gruptaki bazı kişilerin alkol almaları dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Parkı'nda yapılan eylemin ardından dağılmayan grup, Alemdar Caddesi'nden Yürüyüş Yolu'nu kullanarak Perşembe Pazarı'nda bulunan AK Parti İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Slogan atan grup, bazı işyelerinin camlarını kırdı, yol üzerinde kurulan stantları devirdi. Eylemci grubun önü, Anıtpark Yerleşkesi önünde polisi ekipleri tarafından kesildi. Polis ekipleri, uyarının ardından gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Eylemci grup ise çöp konteynerleri ve buldukları malzemeler ile barikat kurudu. Taş ve alkol şişeleriyle polise saldıran eylemciler çevreye de zarar verdi.

Polisin müdahalesi ile dağılan grup tekrar Cumhuriyet Parkı'nda toplandı. Polis burada da gaz bombaları ve tazyikli suyla grubu dağıttı. Ara sokaklara dağılan eylemciler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Polis ekipleri bazı eylemcileri gözaltına aldı. Polisin sıktığı tazyikli su ve attığı gaz bombalarından bazı basın mensupları da etkilendi. İki basın mensubu hastaneye kaldırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: