Kocaeli'de Bir Mahallede Sibirya Yaşantısı

Ergün AYAZ- Orhan UZUN/KÖRFEZ Hemen hemen her yıl aynı manzaraların yaşandığı ve çekilen sıkıntılar nedeniyle sakinlerin 'Zulümtepe' olarak adlandırdığı İlimtepe

Ergün AYAZ- Orhan UZUN/KÖRFEZ Hemen hemen her yıl aynı manzaraların yaşandığı ve çekilen sıkıntılar nedeniyle sakinlerin 'Zulümtepe' olarak adlandırdığı İlimtepe Mahallesi'nde bu kış da elektrik ve su kesintileri oldu. Son kar yağışının ardından elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olan ve kombi sistemli çalışan kaloriferlerini yakamayan sakinler, elektrikli ısıtıcılarını da kullanamadığından, zor durumda kaldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi ekipleri, İlimtepe'yi ilçeye bağlayan ana yolda kar temizliği yapıp yolu açık tutmaya çalışmalarına rağmen, ara yollarda biriken karlar nedeniyle çocuklar okullarına güçlükle gidebilidi.
'HER KIŞ AYNI SORUNLAR YAŞANIYOR'
İlimtepe'ye elektrik dün akşam yeniden verimirken, yaşadıkları sıkıntıları anlatan Mahalle Muhtarı Kazım Elmas, "İlçe merkezinde kar yokken İlimtepe Mahallesi beyaza bürünüyor. Şu anda da mahallemiz ve çevremiz karla kaplı. Yoğun yağışlarda elektrik kesintileri yaşanıyor. Evlerde sadece vatandaşlar kombi ve elektrikli ısıtıcılar kullanabiliyor. Fakat elektirkler kesilince bu ısıtma sistemleri devre dışı kalıyor. Evler yapılırken baca da yapılmadığı için vatandaş evine soba da kuramıyor. Soğukta vatandaşlar kalın giyinerek ve battaniye altında soğuktan korunmaya çalışıyor" dedi.
TENCEREDEKİ SUYUN BUHARIYLA ISINIYORLAR
Elektrik kesildiğinde çocukları ve torunlarını eve topladığını söyleyen işçi emeklisi Celal Oğuz, "Mahallemiz yüksekte bulunduğu için çevremiz şu anda karla kaplı. Elektrik kesilince çocuklarımı ve torunlarımı eve çağırıyorum. Mutfakta tencerelere su koyup kaynatıyoruz ve buharıyla ısınıyoruz. Biz ısınmak için böyle bir çare bulduk. Yetkililerin biran önce burada sık sık kesilen elektrik kesintilerine çare bulmalarını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: