Kocaeli'de Demir Çelik Sektöründe Sürdürülebilir Dış Ticaret Projesi Sözleşmesi İmzalandı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) 2012 Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında karşılıksız mali destek almaya...

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) 2012 Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında karşılıksız mali destek almaya hak kazanan projeler arasında yer alan Kocaeli Sanayi Odası'nın 'Kocaeli Demir Çelik Sektöründe Sürdürülebilir Dış Ticaret Projesi" konulu projesi için destek verecek.

MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan ile Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu arsında "Kocaeli Demir Çelik Sektöründe Sürdürülebilir Dış Ticaret Projesi" sözleşmesi imzalandı.

Kocaeli Demir Çelik Sektöründe Sürdürülebilir Dış Ticaret Projesi ile Girdi Tedarik Stratejisinin (GİTES) demir-çelik sektöründeki "Yurt içi hurda arzının artırılması"na yönelik eylem planlarının Kocaeli'nde uygulanabilirliğine yönelik bir fizibilite çalışması yapılması ve çalışma sonucunda geliştirilen stratejilerle ara malı ithalatının azaltılması sağlanarak cari açığın ve dolayısıyla dış ticaret açığın azaltılması amaçlanıyor. Proje özelinde, demir-çelik sektörünün temel girdisi olan hurda ithalatının azaltılmasına yönelik detaylı sektör araştırmaları yapılarak ve strateji geliştirme toplantıları düzenlenerek, geliştirilen eylem planlarını içeren bir rapor hazırlanması planlanmaktadır.

Reklam
Reklam

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, "Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden oluşan bölgemizde önde gelen sektörlerden demir-çelik sektöründe aktif 80 firma yer alıyor. Firmaların ithalatla dışa bağımlılık ve demir çelik piyasalarındaki olumsuz etkilerden soyutlanması veya etkilerin azaltılması konularına ilişkin daha önce yapılmış kapsamlı bir çalışma mevcut değil. İthalatı azaltmak ve ihracatı artırmak için bu sektör ülkemiz için çok önemli. Bu konuda Kalkınma Ajansımız desteğinde, Kocaeli Sanayi Odamız proje kapsamında yürüteceği faaliyetler neticesinde ortaya çıkartılacak somut ve güncel bilgilerle desteklenmiş bölgesel ve sektöre özgün hedefleri, bu hedeflere ulaşılması için gerekli strateji ve metotları, sanayicilerimizin yaşadıkları problemleri ve çözüm önerilerini derleyerek sektördeki aktörler ile paylaşacak. Yapılacak çalışma ile Kocaeli'nde kritik öneme sahip Demir-Çelik sektörü için girdi tedarikinde ithalata olan bağımlılığın azaltılması, tedarik sürekliliği ve güvenliğinin sağlanarak dış ticarette sürdürülebilir rekabet gücü arttırılması hedefliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: