Kocaeli'de 'Gezi Parkı' Eylemleri

Kocaeli'de bir grup eylemci, Taksim Gezi Parkı'ndaki çalışmaları protesto etmek için AK Parti il binasına...

Kocaeli'de bir grup eylemci, Taksim Gezi Parkı'ndaki çalışmaları protesto etmek için AK Parti il binasına yürüdü. Burada oluşturulan barikata saldıran eylemcilere tazyikli su biber gazıyla müdahale edildi. Olaylarla çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

Cumhuriyet Parkı'nda toplanan grup, çeşitli sloganlar atarak Perşembe Pazarı alanına kadar yürüdü. Burada bir süre Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto eden ve sloganlar atan gruptakiler, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı binasına yürümek istedi. Barikat kuran polis ekipleri, göstericilere yürümelerine izin vermeyeceklerini söyleyerek dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Reklam
Reklam

Uyarılara aldırmayan ve slogan atan eylemciler, taş ve havai fişeklerle polise saldırdı. Saldırılarını sürdüren eylemciler barikatı yıkmaya çalıştı. Bunun üzerine polis, tazylikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçışan göstericiler, burada çöp bidonlarıyla barikat oluşturdu, çevreye zarar verdi. Gruptakilerden birçoğu gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: