Kocaeli'de Gezi Parkı Odaklı Eylemlere Ilişkin Dava

KOCAELİ (AA) - Gezi Parkı odaklı eylemler nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 236 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Gezi Parkı odaklı eylemler nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 236 sanığın yargılanmasına devam edildi. Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklardan Cüneyt Sezer, Çağlar Özkan, Çağrı Abdireisoğlu, Devrim Şenol, Duygu Sezer, Ebru Karatoprak, Emin Fatih Bilgin ve avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Şenol, olay günü Cumhuriyet Parkı'ndaki kafede oturduğu sırada parka bir grubun girdiğini, arkalarından koşan polislerin de gaz sıktığını anlattı. Gazdan etkilenmemek için olay yerinden uzaklaştıklarını dile getiren Devrim, Saraybahçe Polis Karakolu'nun önünden geçerken gözaltına alındıklarını, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Sanıklardan Karatoprak da hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı alışveriş merkezinden çıktıktan sonra, yürüyerek evine gittiğini kaydetti. Evinin güzergahında bulunan Doğu Kışla Parkı'nın yanından geçerken polislerin bir kadını darbetmesini şaşkınlıkla izlediği sırada, içlerinden birinin kendisini işaret ederek, "bunu da alın" diye bağırdığını öne süren Karatoprak, "Şaşkınlıkla beklerken iki polis yanıma geldi. Üzerimde hala üniforma vardı. Güvenlik görevlisi olduğumu söyledim. Bir polis 'kimlik kartını göstersin' dedi. Başkası da 'boşver, gerek yok, alalım onu' dedi. Tokat atarak ağzımı kapattılar. Boynumdan tutup sürükleyerek götürdüler" şeklinde konuştu. Karatoprak, sağlık kontrolü için götürüldüğü hastanede vücudunda morluklar olmasına rağmen, kendisine darp raporu verilmediğini ileri sürerek, ifade verdikten sonra sabah serbest bırakıldığını belirtti. Çağrı Abdireisoğlu da Türkiye Komünist Partisi üyesi olduğunu kaydederek, Anayasa'nın 34. maddesine dayanarak Gezi Parkı Projesi'ne karşı çıkmak için Türkiye geneline yayılan eylemlere katıldığını söyledi. Polise taş atmadığını, mukavemet göstermediğini, kamu malına zarar vermediğini dile getiren Abdireisoğlu, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada söz alan diğer sanıklar da suçlamaları reddetti. Mahkeme hakimi ,diğer sanıkların dinlenilmesi amacıyla duruşmayı 9 Haziran'a erteledi. Kocaeli'de, Gezi Parkı odaklı eylemlere destek vermek amacıyla çeşitli tarihlerde düzenlenen gösterilerde, "polise mukavemet, kamu malına ve esnafa zarar vermek" suçlarından 236 kişi hakkında dava açılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: