Kocaeli'de "Gıda Denetçi" Kursu Başladı

Kocaeli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce "Gıda Denetçi" kursu düzenlendi.

Kocaeli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce "Gıda Denetçi" kursu düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Gıda, Yem Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen kursa, Kocaeli'nin yanı sıra Ankara, İzmir, Muğla, Bartın, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Kırklareli, Aydın, Artvin ve Nevşehir'den 40 teknik elemanın katıldığı bildirildi.

Kocaeli Eğitim, Gıda ve Yem Şube Müdürü Halide Canaylı, Mühendisler Abdurrahman Tabal ve Uğur Değer koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kursta,kursiyerlere 5996 sayılı 'Veteriner Hizmetleri, Gıda ve Yem Kanunu" hakkında bilgilerin yanı sıra, Hijyen Yönetmeliği, Türk Gıda, Kodeksi, Gıda Denetimleri, Numune Alma gibi konularda uygulamalı eğitimlerin verileceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, eğitim seminerlerinin Kocaeli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Mühendislerinden Abdurrahman Tabak, Seyra Avcı Baykan, M.Akif Hacıoğlu, Başak Canan Özbağ, Veteriner Hekim H.Erdal Selçuk ve Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde görevli Ali Osman Ödek tarafından verileceği kaydedildi.

Kocaeli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Öztürk, kursun açılışına katılarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

10 gün sürmesi planlanan kursların bitiminde katılımcılara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca gıda denetimleri yapmak üzere kontrol görevlisi kartları verileceği bildirildi.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz