Kocaeli'de Hizmete Girecek Termal Tesisin Temeli Törenle Atıldı

Gölcük Yazlık Ilıcası Termal Turizm Tesisi temel atma töreni gerçekleştirildi. 10 bin metrekare alan...

Gölcük Yazlık Ilıcası Termal Turizm Tesisi temel atma töreni gerçekleştirildi. 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan tesisin temelini il protokolü gerçekleştirirken, halka şifa kaynağı olacak tesis 2013 yılının mart ayında hizmete açılacak. Kültür ve sağlık turizmini Kocaeli'nde canlandıracak olan Gölcük Yazlık Ilıcası tesisinin 2 bin 235 metrekaresi inşaat alanı, 285 metrekaresi çamur havuzları ve 628 metrekaresi lokantalar ayrıldı.

Tesisin temel atma törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Milletvekilleri İlyas Şeker, Fikri Işık, Muzaffer Baştopçu, Zeki Aygün, Mehmet Ali okur, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin ayaz, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan katıldı.

Reklam
Reklam

Programın açılışında konuşan Başkan Ellibeş, 600 metre derinliğindeki kuyudan saniyede 60 litre suyun çıkartıldığını ve bu suyun şifa dağıtılacağını söyledi. Ellibeş, "Bu proje Gölcüğün değil, Kocaeli'nin projesi" dedi. Karaosmanoğlu ise, tesisin geç kaldığını vurladı. Milletvekili Fikri Işık'ta bir konuşma yaparak, "Kocaeli denildiğinde akla sanayi geliyor, ancak Kocaeli'nin geleceğine sadece sanayi bırakmamak gerekiyor" diye konuştu.

Vali Ercan Topaca ise, "Sanayi kenti özelliğinden turizm, kültür ve sağlık kenti olma özelliğine geçişin önemli bir adımındayız. Diğer belediye başkanları da bu tür yatırımlar yapsınlar, bizlerde onlara gereken desteği verelim" dedi.

Termal tesiste; kadın-erkek ayrı olmak üzere yetişkin termal havuzlar, çocuk havuzları, özel aile odaları, Türk hamamları, idari birimler, bay-bayan masaj odaları, sauna ve soyunma odaları, çamur havuzu, yemek salonları, kafeterya, çocuk oyun alanı, ofisler, otopark, dinlenme, gezinti alanları, yeşil alanlar yer alacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz