"Kocaeli'de Işsizlik Geriledi"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, geçen yıl 57 bin 677 olan kentteki işsiz sayısının bu yıl 54 bin 60'a gerilediğini söyledi.

"Kursu tamamlayanların yüzde 62'si işe girdi" Topaca, 143 grupta 3 bin 579 kişiye mesleki eğitim verdiklerini belirterek, bin 344 kişinin mezun olduğunu, kursu tamalayanların yüzde 62'sinin işe girdiğini belirtti. Kocaeli'de mesleki eğitime ağırlık vermeye devam edeceklerini vurgulayan Topaca, şunları vurguladı: "Özellikle yeni açılacak liselerde mesleki eğitim ağırlıklı bir yapımız var. Yüzde 55 oranıyla Türkiye ortalamasının epey üzerindeyiz. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda yüzde 65'lere çekmektir. Türkiye ortalaması yüzde 46'dır. Bizim ilimiz Türkiye’de en yüksek olan ildir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: